Διεθνή
Στη Ρώμη ξεκίνησε τη Δευτέρα το συμβούλιο της World Athletics, όπου θα παρθούν πολλές αποφάσεις και θα ανακοινωθούν οι νικητές των βραβείων.

Νέα από το συμβούλιο της World Athletics στη Ρώμη

Στη διάρκεια του συμβουλίου της WA στη Ρώμη επιβεβαιώθηκαν οι πόλεις για τρεις διοργανώσεις, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου θα γίνει Μεντουλίν-Πούλα το 2024, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στη Λίμα το 2024 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2025 στο Τόκιο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Στη Ρώμη ξεκίνησε τη Δευτέρα το συμβούλιο της World Athletics, όπου θα παρθούν πολλές αποφάσεις και θα ανακοινωθούν οι νικητές των βραβείων.

Το συμβούλιο της World Athletics συνεδριάζει στο Foro Italico στη Ρώμη.

Στη διάρκεια της πρώτης ημέρας επιβεβαίωσε τις πόλεις για τρεις διοργανώσεις, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου θα γίνει Μεντουλίν-Πούλα το 2024, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στη Λίμα το 2024 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2025 στο Τόκιο. Τα μέλη του συμβουλίου θα εξετάσουν εξονυχιστικά το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι, θέλοντας να επιτρέψουν στους αθλητές και τις αθλήτριες να πάρουν μέρος σε δύο αγωνίσματα. Επίσης, θα συζητηθεί το σύστημα των προκριματικών στην ίδια διοργάνωση. Θα συζητηθεί και το θέμα της Ρωσίας που φαίνεται πώς έχει αποκλειστεί από τις διεθνείς διοργανώσεις, όσο η εισβολή της χώρας στην Ουκρανία συνεχίζεται. Πάντως, στο πρόγραμμα είναι να ακούσει το συμβούλιο της WA μια ενημέρωση από τον πρόεδρος της ειδικής ομάδας στη Ρωσία, Ρούνε Άντερσεν σχετικά με την πρόοδο σχετικά με την επαναφορά της Ρωσίας, όπου εκεί υπάρχουν καλά νέα.
Εν τω μεταξύ την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 2 του ίδιου μήνα η Ρώμη θα φιλοξενήσει το μίτινγκ Wanda Diamond League. Θα το παρακολουθήσουν όλοι οι διοργανωτές των μίτινγκ της σειράς.

* Η «Warner Bros. Discovery πήρε τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 στη Βουδαπέστη για περισσότερες από 45 χώρες στην Ευρώπη, χωρίς αποκλειστική βάση. Θα μπορεί να κάνει μεταδόσεις στις εννέα ημέρες των αγώνων στα κανάλια Eurosport 1, Eurosport 2 και Eurosport App, συμπεριλαμβανομένου και της πλατφόρμας discovery+. Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει τις χώρες Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία και Σουηδία, ενώ οι φίλαθλοι από Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία μπορούν να δουν τους αγώνες στο discovery+.

* Ο Ουκρανός Γκενάντι Ζούιεφ πήρε το βραβείο «Coaching Achievement» και ήταν ο πρώτος νικητής που ανακοινώθηκε από τα φετινά βραβεία της World Athletics. Παρά τον πόλεμο στην πατρίδα του, συνέχισε να γυμνάζει τον άλτη του ύψους Άντρι Προτσένκο, που κατέκτησε μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Παράλληλα γύμναζε και άλλους αθλητές, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. «Το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο είναι τόσο καλό όσο το χρυσό για μένα και τον Άντρι, ειδικά με το τι είχαμε να ξεπεράσουμε στο δρόμο για να το πάρουμε», δήλωσε ο Ουκρανός προπονητής.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία