Διεθνή
Αποκαλύφθηκε η μαραθώνια διαδρομή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Εκκίνηση στο Hotel de Ville και τερματισμός στο Eslpanade des invalides.

Αποκαλύφθηκε η μαραθώνια διαδρομή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι

Ο Μαραθώνιος γυναικών θα γίνει στις 11 Αυγούστου, για πρώτη φορά θα ακολουθήσει τον αγώνα των ανδρών και θα γίνει πριν από την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Αποκαλύφθηκε η μαραθώνια διαδρομή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Εκκίνηση στο Hotel de Ville και τερματισμός στο Eslpanade des invalides.

Ο Μαραθώνιος ανδρών θα διεξαχθεί στις 10 Αυγούστου με εκκίνηση στις 08:00 και αναμένεται να πάρουν μέρος 80 αθλητές.

Ο Μαραθώνιος γυναικών θα διεξαχθεί στις 11 Αυγούστου με εκκίνηση στις 08:00 και θα πάρουν επίσης, μέρος 80 αθλήτριες.

Η διαδρομή περνάει από 8 δήμους (Paris- Boulogne- Billancourt, Serves, Ville D’ Avray, Versailles, Viroflay, Chaville, Meudon, Issy- Les-Moulineaux).

Οι διοργανωτές αναμένουν δεκάδες χιλιάδες θεατές να παρακολουθήσουν τον Μαραθώνιο και περίπου 7.000 να βρίσκονται στον τερματισμό που θα γίνει στο πάρκο Eslpanade des invalides. Ν’ αναφέρουμε ό,τι η εκκίνηση θα δοθεί από το Hotel de Ville.

Ο σχεδιασμός της διαδρομής έγινε στα «χνάρια» των γυναικών που βάδισαν στις Βερσαλίες 5-6 Οκτωβρίου του 1789. Αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία της Γαλλίας.

Άλλωστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι θα τιμήσουν τις αθλήτριες, καθώς θα υπάρχει ισοτιμία στις συμμετοχές. Όπως και στο Μαραθώνιο, 80 άνδρες και 80 γυναίκες. Επιπλέον, για πρώτη φορά που προστέθηκε στο πρόγραμμα ο μαραθώνιος γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1984 στο Λος Άντζελες, στο Παρίσι θα γίνει μετά την κούρσα ανδρών. Στις 11 Αυγούστου, λίγες ώρες πριν την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Η μαραθώνια διαδρομή

Από ποια αξιοθέατα θα περάσουν οι αθλητές

Η παρουσίαση του Μαραθωνίου

Paris 2024 – Press kit – Olympic Marathon

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία