Γενικά
Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία και τις δυνατότητες της Ελίνας Τζένγκο, της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Σοφία Σακοράφα: «Η Ελίνα Τζένγκο είναι αυθεντικό ταλέντο… Έχει δυνατότητες για το ολυμπιακό μετάλλιο στο Παρίσι»

«Η Ελίνα Τζένγκο είναι μεστωμένη, γυμνασμένη και πεισματάρα. Με την αυτοπεποίθηση που έχει είναι έτοιμη πια για τους μεγάλους αγώνες», δήλωσε η Σοφία Σκοαράφα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία και τις δυνατότητες της Ελίνας Τζένγκο, της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, αν μη τι άλλο έχει ένα λόγο παραπάνω να αναφερθεί στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που κέρδισε στον ακοντισμό, το αγώνισμα που έγραψε και εκείνη τη δική της ιστορία. Η Σοφία Σακοράφα έχει αυτές τις ημέρες μια ευχάριστη υποχρέωση, να βρίσκεται στο αεροδρόμιο στην υποδοχή των Ελλήνων αθλητών. Ήδη το Σάββατο επέστρεψαν από το Μόναχο ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος Μίλτος Τεντόγλου και η ασημένια στην ίδια διοργάνωση στο επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη. Εν αναμονή των επιστροφών των υπόλοιπων μελών της Εθνικής ομάδας, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ μίλησε στο Stivostime για την παρουσία της ελληνικής αποστολής στο Μόναχο και για την Ελίνα Τζένγκο.

«Είμαι χαρούμενη για την εμφάνιση των παιδιών στο Μόναχο. Η Εθνική ομάδα πήγε υπέροχα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Τρελάθηκα από τη χαρά μου για τα μετάλλια των αθλητών μας. Μου μετέφεραν και από ότι ένιωσα και εγώ, ότι υπάρχει εξαιρετικό κλίμα στην Εθνική ομάδα. Φυσικά χάρηκα πολύ και για την Ελίνα Τζένγκο, που πήρε το χρυσό μετάλλιο στο αγαπημένο μου αγώνισμα. Η Ελίνα είναι μια υπέροχη κοπέλα, από το λίγο που την έχω γνωρίσει προσωπικά. Είναι αυθεντικό ταλέντο. Είδα τον αγώνα της από το κινητό τηλέφωνο, καθώς ήμουν στο αεροδρόμιο στην υποδοχή για τον Μίλτο Τεντόγλου και την Κατερίνα Στεφανίδη. Έκανε πολύ καλό αγώνα. Το πάλεψε μέχρι τέλους και είναι σημαντικό ότι έβγαλε μεγάλη βολή στην τελευταία της προσπάθεια.  Αυτό δείχνει αυτοπεποίθηση. Μια αυτοπεποίθηση που βγήκε στο μεγάλο αγώνα. Είναι μόλις 19 ετών (σε λίγο θα κλείσει τα 20), έχει μπροστά της όλη την αθλητική ζωή. Είναι πια μεστωμένη, γυμνασμένη και πεισματάρα. Επαναλαμβάνω την αυτοπεποίθησή της γιατί είναι σημαντική και θα το αποδείξει και σε άλλους αγώνες. Για μένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι είναι ο μεγάλος της πια στόχος και η δυνατότητά της να κατακτήσει ένα μετάλλιο. Αυτό όμως που χρειάζεται, είναι να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές για να γυμνάζεται, για παράδειγμα καλύτερα η Ελίνα Τζένγκο και τα υπόλοιπα παιδιά. Επίσης, έχουμε ξεκινήσει ήδη να δουλεύουμε στην ανάπτυξη για να έχουμε μέλλον. Να μην μείνουμε μόνο στους κορυφαίους μας αθλητές, όπως τον Μίλτο Τεντόγλου, την Κατερίνα Στεφανίδη κ.α., αλλά να υπάρχουν πίσω τους και άλλοι αθλητές και αθλήτριες».

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία