Διεθνή
Η Κίλι Χότζκινσον στα 800μ. χάρισε στη Βρετανία το 123ο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων ξεπερνώντας την ΕΣΣΔ.

Η Κίλι Χότζκινσον έφερε στην πρώτη θέση των χρυσών τη Βρετανία στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων

Η Βρετανία βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα μεταλλίων στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα με τα περισσότερα χρυσά και πλησιάζει την Σοβιετική Ένωση και στο σύνολο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Κίλι Χότζκινσον στα 800μ. χάρισε στη Βρετανία το 123ο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων ξεπερνώντας την ΕΣΣΔ.

Ήταν αναπόφευκτο ότι θα συνέβαινε κάποια στιγμή, καθώς η Σοβιετική Ένωση έχει διαλυθεί, όμως δεν παύει ιστορικά να έγινε η αλλαγή στην κορυφή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Και από τη Βρετανίδα Κίλι Χότζκινσον. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, που ήταν το 4ο εκείνη τη στιγμή για τη Βρετανία στη διοργάνωση, αλλά ξεπερνούσε την Σοβιετική Ένωση. Πριν από το Μόναχο η ΕΣΣΔ είχε 121 χρυσά μετάλλια και η Βρετανία 118. Με την Χότζκινσον κατακτήθηκε το 123ο και λίγο αργότερα η Βρετανία τα έκανε 5 στο Μόναχο και 124 στο σύνολο. Απομένει τώρα να προσπεράσουν στο σύνολο οι Βρετανοί τη Σοβιετική Ένωση. Πριν από το Μόναχο στο σύνολο η ΕΣΣΔ έχει 332 μετάλλια και η Βρετανία 306. Τώρα οι Βρετανοί έχουν φθάσει τα 324 και απομένει η αποψινή ημέρα. Σίγουρα αν όχι τώρα στο επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2024 στη Ρώμη θα πάρουν κεφάλι.

«Πιστεύω ότι είναι περισσότερο διανοητικό να μπαίνω σε αυτό το τρίτο μου Πρωτάθλημα σε τεσσεράμισι εβδομάδες, οπότε ήταν σίγουρο α σηκώσω τον αυτό μου και να επικεντρωθώ», ήταν η δήλωση της Κίλι Χότζκινσον μετά τη νίκη της στα 800μ. Η 20χρονη τον περασμένο Ιούλιο είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα 800μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν. Λίγες ημέρες αργότερα πήρε το ασημένιο στα 800μ. στους Αγώνες Κοινοπολιτείας στο Μπέρμιγχαμ.

Φωτογραφία: European Athletics/ Daniel Kopatsch

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία