Ακοντισμός
Η Ελίνα Τζένγκο έκανε καταπληκτικό αγώνα στο Μόναχο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό με 65,81μ. που είναι ατομικό της ρεκόρ.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό η Ελίνα Τζένγκο

Η Ελίνα Τζένγκο, 20 χρόνια μετά, κατακτάει το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό. Το 2002 είχε κερδίσει και πάλι στο Μόναχο η Μιρέλα Μανιάνι.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Ελίνα Τζένγκο έκανε καταπληκτικό αγώνα στο Μόναχο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό με 65,81μ. που είναι ατομικό της ρεκόρ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, λίγο πριν κλείσει τα 20 της χρόνια, στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αυτή τη φορά ήταν συγκεντρωμένη και αποφασισμένη και το απέδειξε στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου όταν από την πρώτη της βολή στα 60,82μ. τέθηκε επικεφαλής. Στη δεύτερη προσπάθειά της τα έδωσε όλα και έστειλε το ακόντιο στα 65,81μ., μακριά από τις αντίπαλές της και το πανηγύρισε, όπως ήταν φυσιολογικό, με τον προπονητή της Γιώργο Μποτσκαριώβ. Ήταν βολή χρυσού μεταλλίου και το ήξερε η κορυφαία μας ρίπτρια, το ίδιο και οι αντίπαλές της. Γι’ αυτό άφησε την 3η προσπάθεια και περίμενε, χωρίς καμία άλλη αθλήτρια να την απειλεί. Γι’ αυτό και φάνηκε να μην έχει άγχος. Έριξε 59,40μ. στην 4η προσπάθεια και ήταν άκυρη στην 5η, ενώ στην 6η έριξε 64,57μ.

Το κορίτσια που πέρσι είχε ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Ταλίν, ήρθε ένα χρόνο μετά και έγινε βασίλισσα της Ευρώπης. Μάλιστα, τα 65,81μ. είναι ουσιαστικά η καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο. Καλύτερη είναι μόνο η Αυστραλή Κέλσι- Λι Μπάρμπερ που τον περασμένο Ιούλιο αναδείχθηκε εκ νέου παγκόσμια πρωταθλήτρια. Η Λευκορωσίδα Τατσιάνα Καλάντοβιτς που έχει ρίξει 66,19μ.- ως γνωστόν έχουν αποκλειστεί οι Λευκορώσοι από διεθνείς αγώνες- και αγωνίζονται στην έδρα τους.

Όπως και να’ χει η Ελίνα Τζένγκο είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης και είναι μια αρχή για το μέλλον που μοιάζει ευοίωνο για τη νεαρή ταλαντούχα ακοντίστρια.

Η Ελλάδα 20 χρόνια μετά κατακτάει την Ευρώπη. Το 2002 το είχε πετύχει και πάλι στο Μόναχο η Μιρέλα Μανιάνι.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε μια γνώριμη αθλήτρια της Τζένγκο η Αντριάνα Βιλάγκος με 62,01μ. που έριξε στην τελευταία της προσπάθεια. Η Σέρβα ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια Κ20 πέρσι στο Ναϊρόμπι. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η σπουδαία Τσέχα παγκόσμια ρεκορντγούμαν Μπάρμπορα Σποτάκοβα με 60,68μ.

Αποτέλεσμα

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία