Διεθνή
Μοβ χρώμα θα είναι ο περιμετρικός στίβος στο Σταντ ντε Φρανς, το στάδιο που θα φιλοξενήσει τον Στίβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Μοβ ο στίβος στο Σταντ ντε Φρανς στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Παρουσιάστηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή και τα 62 εικονογράμματα για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Μοβ χρώμα θα είναι ο περιμετρικός στίβος στο Σταντ ντε Φρανς, το στάδιο που θα φιλοξενήσει τον Στίβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Το στάδιο για να είναι έτοιμο για τους Αγώνες, δεν θα πραγματοποιήσει καμία πολιτιστική ή αθλητική εκδήλωση μέχρι το 2024. Το μοβ θα κυριαρχεί γενικά στο Σταντ ντε Φρανς.

Οι διοργανωτές το αποκάλυψαν σε συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν και τα εικογράμματα των αθλημάτων που θα γίνουν του χρόνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Απομένουν πια λιγότερο από 18 μήνες και η Οργανωτική Επιτροπή αποκάλυψε πώς τα νέα σχέδια των αθλημάτων αποτελούν μια «πολιτιστική επανάσταση» με 62 διαφορετικά εικονογράμματα. Πρόκειται για τα αθλήματα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, που αντικαθιστούν τα παραδοσιακά ολυμπιακά δαχτυλίδια, με σύμβολα Agitos. Επίσης, θα φύγει το κυρίαρχο κόκκινο χρώμα παρουσίασης, όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Θα κυριαρχούν το κόκκινο και το μπλε στα στάδια. Ακόμη οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι για πρώτη φορά κάθε χώρος θα είναι διαφορετικός και θα προσαρμοστεί στο κύριο σχήμα επωνυμίας. Για παράδειγμα, η Μασσαλία, ο χώρος ιστιοπλοΐας και η πόλη υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας θα έχει ίδια βασική επωνυμία, αλλά με διαφορετική εμφάνιση από το Παρίσι.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ είπε πρόσφατα πώς η ΔΟΕ «συμμερίζεται τα δεινά» της Ουκρανίας, αλλά πιστεύει ότι πρέπει να διερευνηθούν επιλογές για να επιτραπεί σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές ν’ αγωνιστούν το 2024 στο Παρίσι. «Όχι, η ιστορία θα δείξει ποιος κάνει περισσότερα για την ειρήνη. Αυτοί που προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτές τις γραμμές, να επικοινωνήσουν ή αυτοί που θέλουν να απομονώσουν ή να διχάσουν. Το έχουμε δείξει στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία στο Ολυμπιακό Κίνημα… Με κάθε Ουκρανό αθλητή μπορούμε, με ανθρώπινη σκοπιά, να κατανοήσουμε τις αντιδράσεις του, μοιραζόμαστε τα βάσανά τους», δήλωσε στο «insidethegames» ο Γερμανός αξιωματούχος.

Τα εικογράμματα στον στίβο

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία