Διεθνή
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να δώσει το «πράσινο φως» σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές για να παίρνουν μέρος σε αγώνες στην Ασία.

«Πράσινο φως» της ΔΟΕ σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές ν’ αγωνίζονται στην Ασία!

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ασίας θέλει να διευκολύνει Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να μετάσχουν σε προκριματικούς αγώνες εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να δώσει το «πράσινο φως» σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές για να παίρνουν μέρος σε αγώνες στην Ασία.

Στη σύνοδο κορυφής της ΔΟΕ στη Λοζάνη, υπό την προεδρία του Τόμας Μπαχ συμφωνήθηκε ομόφωνα να ακολουθήσουν την πρωτοβουλία των Ολυμπιακών Επιτροπών της Ασίας. Το συμβούλιο των Ο.Ε. Ασίας αποφάσισε να επιτρέψει σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές και αθλήτριες να λάβουν μέρος σε αγώνες που θα γίνουν σε ασιατικές χώρες.

Στη σύνοδο κορυφής συμφωνήθηκε η ΔΟΕ «να ηγηθεί της περαιτέρω διερεύνησης της πρωτοβουλίας της OCA σχετικά με τη συμμετοχή αθλητών που σέβονται πλήρως τον Ολυμπιακό Χάρτη και τις κυρώσεις». Συμφώνησαν επίσης: «Αυτή η πρωτοβουλία να συζητηθεί στο επόμενο γύρο διαβουλεύσεων της ΔΟΕ με τα μέλη της ΔΟΕ, τους εκπροσώπους αθλητών, τις Διεθνείς Ομοσπονδίες και τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές».

Ο σκοπός είναι να μετάσχουν οι αθλητές σε προκριματικές διοργανώσεις που θα γίνουν εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι.

Σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, όσο μάλιστα, υπάρχει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Επίσης, υπάρχουν Διεθνείς ομοσπονδίες, όπως η World Athletics που έχει παρατείνει τον αποκλεισμό Ρωσίας και Λευκορωσίας από διεθνείς διοργανώσεις της. Περιλαμβάνει και μίτινγκ στην Ασία και μη ξεχνάμε πώς του χρόνου διεξάγονται τρία Diamond League σε ασιατικές χώρες, ένα στο Κατάρ και δύο στην Κίνα.

Πάντως και η ΔΟΕ διευκρίνισε πώς ο αποκλεισμός Ρωσίας και Λευκορωσίας, που είχε τεθεί στις 24 Φεβρουαρίου, τέσσερις ημέρες από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, παραμένει σε ισχύ.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία