Διεθνή
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει προβλήματα και στον στίβο. Η ομοσπονδία της Ουκρανίας ελπίζει παρόλα αυτά σε συμμετοχή στους αγώνες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα τελευταία νέα που αφορούν τον στίβο

Η Ουκρανία ελπίζει σε εκπροσώπηση των αθλητών της, έστω και με μικρή, συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει προβλήματα και στον στίβο. Η ομοσπονδία της Ουκρανίας ελπίζει παρόλα αυτά σε συμμετοχή στους αγώνες.

Ο Γεβγέν Πρόνιν, αναπληρωτής πρόεδρος της ουκρανικής ομοσπονδίας στίβου ελπίζει ότι θα υπάρξει εκπροσώπηση της Ουκρανίας στις μεγάλες φετινές διοργανώσεις. Παρά το γεγονός της ρωσικής εισβολής. «Στη FLAU καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι αθλητές μας εξακολουθούν να εκπροσωπούν την Ουκρανία σε όλους τους μεγάλους διεθνείς αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν στο εγγύς μέλλον. Παρέχουμε logistics, ένα γρήγορο διάδρομο στα σύνορα, επικοινωνία με τη χώρα υποδοχής, αντιμετώπιση θεμάτων χρηματοδότησης, διαμετακόμιση, διαδικασίες αδειοδότησης με υπεύθυνους υπηρεσιών για όσους είναι στρατεύσιμοι. Ναι, η εκπροσώπηση θα είναι μικρή: σε άλλους αγώνες ένα άτομο, σε άλλους δύο, έξι… αλλά θα υπάρχει σημαία Ουκρανίας, θα υπάρχουν μίτινγκ με τα ΜΜΕ και ελπίζουμε, να παιχθεί ο ύμνος της Ουκρανίας».

Μάλιστα, υπήρχε εκπροσώπηση της Ουκρανίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βάδην στη Μουσκάτ. Αγωνίστηκε και κέρδισε το χειροκρότημα η Βαλέρια Σολομίτσκα (φωτογραφία). Στο τερματισμό της ήταν συγκινημένη.

Μετείχε στην κούρσα 10χλμ. Κ20 και κατέλαβε την 4η θέση με 48.53.

Η νεαρή βαδίστρια δεν μπορούσε να επιστρέψει στην πατρίδα της, καθώς ήταν σε προετοιμασία στην Αττάλεια. Έτσι, ταξίδεψε απευθείας από την Τουρκία στο Ομάν. «Στο Ομάν έχουμε την υποστήριξη από όλους τους αθλητές, τους προπονητές και τους οργανωτές. Όλοι υποστηρίζουν τη χώρα μας. Ίσως ο Θεός σώσει την Ουκρανία μας και σταματήσει τον πόλεμο», δήλωσε η Ουκρανή προπονήτρια Ολένα Μπόρισιουκ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο Ίντρις Γκονσίνσκα, πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας στίβου, περιέγραψε τις τιμωρίες σε Ρωσία και Λευκορωσία ως απαραίτητο βήμα.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ έστειλε γράμμα ζητώντας την στήριξη για ένα ταμείο αλληλεγγύης για την ουκρανική αθλητική κοινότητα. Σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ουκρανικής ολυμπιακής επιτροπής Σεργκέι Μπούμπκα, που είναι και μέλος της ΔΟΕ.

ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Το κλειστό στο Τσισινάου θα μετατραπεί σε μέρος που θα έρθουν πρόσφυγες και θα έχει χωρητικότητα για 500 ανθρώπους. Επίσημα η Μολδαβία έχει υποδεχθεί 140.000 πρόσφυγες. Οι μισοί περίπου από αυτούς σκοπεύουν να μείνουν εκεί. Άλλοι θα πάνε στη Ρουμανία και σε άλλες χώρες.

ΡΩΣΙΑ: Το υπουργείο Αθλητισμού της Ρωσίας έκανε έφεση στο CAS κατά της απόφασης πολλών διεθνών ομοσπονδιών που απέκλεισαν τους αθλητές της χώρας από τις διοργανώσεις τους.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία