Γενικά
Για άλλη μια φορά ο ΣΕΓΑΣ μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει για αναληθές δημοσίευμα του Sportsfeed. Αυτή τη φορά για ακύρωση Πρωταθλημάτων.

ΣΕΓΑΣ: Απόλυτα νόμιμη η συμμετοχή των Σωματείων στα Πανελλήνια ανωμάλου και κλειστού

Ο ΣΕΓΑΣ δημοσιοποίησε και τη διάταξη, αλλά και την εγκύκλιο για τη νομιμότητα της διεξαγωγής των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Για άλλη μια φορά ο ΣΕΓΑΣ μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει για αναληθές δημοσίευμα του Sportsfeed. Αυτή τη φορά για ακύρωση Πρωταθλημάτων.

Το site που στηρίζει την «Αναγέννηση» προσπαθεί να αναστατώσει τον ελληνικό στίβο και έφθασε σε σημείο να επιτεθεί στα Σωματεία. Με ένα δημοσίευμα που υποστηρίζει αντικανονική συμμετοχή αθλητών στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ανωμάλου δρόμου και κλειστού. Έτσι, παραπληροφορούσε πως θα ακυρωθούν οι σύλλογοι που πήραν βαθμούς. Άρα και οι αγώνες. Η ομοσπονδία αναγκάστηκε να απαντήσει σε πολλούς συλλόγους που ζητούσαν να πληροφορηθούν αν αληθεύει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Έτσι, προχώρησε σε ανακοίνωση διάψευσης, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

«Επειδή γίναμε αποδέκτες ερωτημάτων από Συλλόγους σχετικά με δημοσίευμα που αφορούσε αντικανονική συμμετοχή αθλητών στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που διεξήχθησαν πρόσφατα (Ανωμάλου & Κλειστού) και προς αποφυγή παραπληροφόρησης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Η συμμετοχή των σωματείων στις δύο διοργανώσεις βασίστηκε στην εγκύκλιο που έχει αποσταλεί από την ΓΓΑ στις 7 Οκτωβρίου 2021 προς όλες τις Ομοσπονδίες και η οποία στην παράγραφο Β σαφώς αναφέρει:

«….. Επομένως, κατά την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 σε πανελλήνιους αγώνες και πρωταθλήματα ή στις τελικές φάσεις πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων συμμετέχουν μόνο σωματεία τα οποία έχουν λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση. Ωστόσο, για την εν λόγω αγωνιστική περίοδο 2021-2022 δεν απαιτείται τα σωματεία να έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του Ν. 4714/2020.

Οι αθλητικές ομοσπονδίες καλούνται να διασφαλίσουν ότι κατά την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 στους πανελλήνιους αγώνες και πρωταθλήματα ή στις τελικές φάσεις πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων που διοργανώνουν οι ίδιες συμμετέχουν αποκλειστικά σωματεία με ειδική αθλητική αναγνώριση. Η συμμετοχή, με ευθύνη της οικείας ομοσπονδίας, σωματείων χωρίς ειδική αθλητική αναγνώριση είναι μη σύννομη».

Επειδή αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη σκοπιμότητα δημοσιευμάτων που προκαλούν σύγχυση, χωρίς προηγούμενη διασταύρωση, παρακαλούμε τα Σωματεία και τους αθλητές να απευθύνονται στην Ομοσπονδία προκειμένου να έχουν έγκυρη ενημέρωση».

Η εγκύκλιος

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία