Διεθνή
Η Λευκορωσία αποκλείστηκε από τις διοργανώσεις μετά από απόφαση της World Athletics. Η ομοσπονδία στίβου εξέδωσε ανακοίνωση κατά της W.A.

Λευκορωσία: Η απόφαση της World Athletics οδηγεί στην υποκίνηση της εχθρότητας και του μίσους

Η Λευκορωσία καλεί την World Athletics να λαμβάνει ισορροπημένες αποφάσεις με στόχο το συμφέρον του στίβου.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Λευκορωσία αποκλείστηκε από τις διοργανώσεις μετά από απόφαση της World Athletics. Η ομοσπονδία στίβου εξέδωσε ανακοίνωση κατά της W.A.

Οι Λευκορώσοι αθλητές και αθλήτριες δεν θα μετάσχουν στις φετινές διεθνείς διοργανώσεις. Οι Λευκορώσοι θεωρούν πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία με την απόφασής της δεν προστατεύει τα συμφέροντα του στίβου.

«Η World Athletics χωρίς προηγουμένως να ζητήσει πληροφορίες και διευκρινίσεις για την κατάσταση με την NGO «BAFLA», πήρε απόφαση με βάση πληροφορίες από μη επαληθευμένες πηγές πληροφοριών και απόψεις πολιτικών δυνάμεων σε άλλες χώρες. Η απόφαση αυτή στο μέλλον δεν θα οδηγήσει στην προστασία των συμφερόντων του στίβου, αλλά αντιθέτως στην υποκίνηση εχθρότητας και μίσους σε εθνική βάση στην αθλητική κοινότητα. Η αθλητική κοινότητα έχει ήδη βιώσει την πολιτική πίεσης και μποϊκοτάζ των αθλητικών διοργανώσεων περισσότερες από μία φορές. Και δεν οδήγησε σε τίποτα καλό. Καλούμε την World Athletics και άλλους οργανισμούς να λάβουν στοχαστικές και ισορροπημένες αποφάσεις προς το συμφέρον του αθλητισμού και των αθλητών και να μη καθοδηγούνται από τις απόψεις των πολιτικών».

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία