Άλμα τριπλούν
Η Όλγα Ριπάκοβα ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρησή της από την ενεργό δράση. Στο Ασιατικό Πρωτάθλημα κλειστού έγινε standing ovation.

Κρέμασε τα σπάικ η ολυμπιονίκης του τριπλούν Όλγα Ριπάκοβα

Η Όλγα Ριπάκοβα κατέκτησε μεταξύ άλλων τρία ολυμπιακά μετάλλια, χρυσό το 2012 στο Λονδίνο, ασημένιο το 2008 στο Πεκίνο και χάλκινο το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Όλγα Ριπάκοβα ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρησή της από την ενεργό δράση. Στο Ασιατικό Πρωτάθλημα κλειστού έγινε standing ovation.

Η άλτρια από το Καζακστάν έγραψε τη δική της ιστορία στον στίβο και συγκεκριμένα στο τριπλούν. Ανάμεσα στις διακρίσεις της ξεχωρίζουν τα τρία ολυμπιακά μετάλλια. Κατέκτησε το χρυσό το 2012 στο Λονδίνο, το ασημένιο το 2008 στο Πεκίνο και το χάλκινο το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Πρόσφατα ήταν επίτιμη καλεσμένη στο Ασιατικό Πρωτάθλημα κλειστού που έγινε στην Αστάνα. Στην τελετή λήξης των αγώνων ανακοινώθηκε και επίσημα ότι αποχωρεί από τον στίβο και δέχθηκε ένα σε μακρά διάρκεια standing ovation μπροστά μάλιστα, στους συμπατριώτες της.

Στα 38 της χρόνια αποφάσισε να κρεμάσει τα σπάικ της, έχοντας όμως ουσιαστικά σταματήσει από το 2021 που αγωνίστηκε τελευταία φορά. Η τελευταία της παρουσία ήταν στις 30 Ιουλίου στον προκριματικό του τριπλούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1984 στο Όσκεμεν του Καζακστάν, τότε της Σοβιετικής Ένωσης. Τα ατομικά της ρεκόρ ήταν 15,25μ. στον ανοιχτό και 15,14μ. στον κλειστό. Στις επιτυχίες της είναι ακόμη τρία μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ασημένιο το 2011 στη Νταεγού και χάλκινα το 2015 στο Πεκίνο και το 2017 στο Λονδίνο. Έχει ακόμη τρία μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα κλειστού, χρυσό το 2010 στη Ντόχα, ασημένιο το 2012 στην Κωνσταντινούπολη και χάλκινο το 2008 στη Βαλένθια.

Φωτογραφία: azsportsimages

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία