Διεθνή
Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα γεγονότα.

Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (27/11/2022)

Το Stivostime σας μεταφέρει τα κυριότερα αποτελέσματα από αγώνες στον στίβο στο εξωτερικό, αλλά και τις σημαντικότερες ειδήσεις.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα γεγονότα.

ΒΕΛΓΙΟ: Η Σίνθια Μπολίνγκο, που βελτίωσε φέτος στις Βρυξέλλες το ρεκόρ Βελγίου στα 400μ. με 50.19, πιστεύει ότι μπορεί ακόμη να κατεβάσει την επίδοσή της. «Σε όλους τους τομείς», ανέφερε στην «Sporza». «Πιστεύω ότι μπορώ να βελτιωθώ σε όλους τους τομείς… το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είμαι ακόμα πιο τακτικός στις προπονήσεις και να είμαι ακόμα πιο προσεκτικός για να αποτρέψω τραυματισμούς, χωρίς πανικό. Αυτό που μπορώ να κάνω καλύτερα είναι να επικεντρωθώ περισσότερο στον εαυτό μου και όχι για το τι κάνουν οι άλλοι». Η Βελγίδα πρωταθλήτρια δεν θα μπει σε αγώνες την περίοδο του κλειστού και θα αφήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να επικεντρωθεί στην περίοδο του ανοιχτού.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο Γερμανός πρωταθλητής Ευρώπης στο μαραθώνιο Ρίχαρντ Ρίνγκερ αποφάσισε να μην πάρει μέρος το φθινόπωρο σε μαραθώνιο, προκειμένου να επικεντρωθεί σε ένα μαραθώνιο την άνοιξη, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Όπως ανέφερε το «Leichtathletik.de». «Μπορεί να τα κατάφερα με κάποιον τρόπο, να κάνω έναν μαραθώνιο το φθινόπωρο. Αλλά σχεδιάζω μακροπρόθεσμα και ήδη κοιτάζω τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Είναι σημαντικό για μένα να τρέξω έναν καλό μαραθώνιο την ερχόμενη άνοιξη», δήλωσε ο κορυφαίος δρομέας, που θέλει να βελτιώσει την ατομική του επίδοση που είναι 2:08.49.

ΚΕΝΥΑ: Η ομοσπονδία στίβου της Κένυας έκανε αλλαγές στο καλεντάρι αγώνων στον ανώμαλο δρόμο, μετά τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα για τις αιτήσεις βίζας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που θα διεξαχθεί στις 18 Φεβρουαρίου του 2023 στην πάλη της Αυστραλίας, Μπάθερστ. Οι Κενυάτες υποστηρίζουν ότι οι Αυστραλοί έχουν θέσει τελική ημερομηνία 11 Δεκεμβρίου για αίτηση βίζας, οπότε ο αγώνας τράιαλ στο Ρούιρου θα γίνει 10 Δεκεμβρίου. Πάντως, το εθνικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου θα γίνει κανονικά του χρόνου στις 21 Ιανουαρίου.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Σουηδίας υπέγραψε συμφωνία για να χρησιμοποιήσει το προπονητικό κέντρο στην Εσκιλστούνα ως προετοιμασία εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Να θυμίσουμε ότι η σουηδική πόλη είχε διοργανώσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του 2015.

ΚΑΡΛΣΤΑΝΤ: Το Κάρλσταντ και η καινούρια «Eva Lisa Holtz Arena» θα φιλοξενήσει του χρόνου τον αγώνα κλειστού «Nordenkampen». Πρόκειται για τον παραδοσιακό αγώνα μεταξύ Σουηδίας, Φινλανδίας και Νορβηγίας και είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 12 Φεβρουαρίου. Πρόσφατα είχε γίνει σεμινάριο αλμάτων που είχαν παρακολουθήσει Έλληνες προπονητές, η Δέσποινα Παπαβασιλάκη και ο Σταμάτης Μάγος.

ΤΣΕΧΙΑ: Το τελευταίο μετάλλιο στην καριέρα της Μπάρμπορα Σποτάκοβα έφερε χρήματα για τα παιδιά. Ως γνωστόν η Τσέχα σπουδαία ακοντίστρια, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο, δώρισε το μετάλλιο για δημοπρασία. Ο σκοπός ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για παιδιά, σε μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που έγινε για τον οργανισμό «Give Children A Chance». Συγκεντρώθηκαν περίπου 12.000 ευρώ.

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία