Ακοντισμός
Η Μπάρμπορα Σποτάκοβα δώρισε το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο που θα χρησιμοποιηθεί για κοινωνικό σκοπό.

Η Μπάρμπορα Σποτάκοβα δώρισε το μετάλλιό της από το Μόναχο

Η Μπάρμπορα Σποτάκοβα ήταν τρίτη στο Μόναχο, πίσω από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ελίνα Τζένγκο και την Σέρβα Αντριάνα Βιλάγκος.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Μπάρμπορα Σποτάκοβα δώρισε το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο που θα χρησιμοποιηθεί για κοινωνικό σκοπό.

Η σπουδαία αθλήτρια προχώρησε σε μια σημαντική κίνηση, δίνοντας το μετάλλιο που αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» στην καριέρα της, καθώς αποφάσισε φέτος να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Το μετάλλιο έδωσε στον οργανισμό «GIVE CHILDREN A CHANCE»

Θα χρησιμοποιηθεί σε δημοπρασία και το μετάλλιο αυτό θα αποτελέσει το αποκορύφωμα της χριστουγεννιάτικης δημοπρασίας του οργανισμού που διοργανώνεται κάθε χρόνο.

Η Τσέχα αθλήτρια να θυμίσουμε ότι πήρε την 3η θέση στο Μόναχο, πίσω από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ελίνα Τζένγκο και τη Σέρβα Αντριάνα Βιλάγκος. Έτσι, αποφάσισε το τελευταίο μετάλλιο που πήρε στη μεγάλη της καριέρα να πάει για κοινωνικό σκοπό. «Θυμάμαι όταν η μητέρα μου μετακόμισε από το Γιάμπλονετς στην Πράγα, πόσο χαμένη και στεναχωρημένη ένιωσα. Ακόμη θυμάμαι το αίσθημα της μοναξιάς και της απώλειας στη μεγάλη πόλη, όταν δεν έχεις καθόλου χρήματα και κανέναν να σε φροντίζει. Υπάρχουν παιδιά που ζουν σε κρύο κόσμο και δεν έχουν μητέρα ή κάποιον κοντά τους να τα πάρει μια αγκαλιά και να τους πει: «Θα πάει καλά». Όταν ξεκίνησα να είμαι πετυχημένη στον αθλητισμό και να ερωτευτώ, είπα στον εαυτό μου ότι όταν ένα άτομο πάρει πολλά, πρέπει επίσης, να τα μοιράζεται με εκείνους που δεν έχουν τύχη. Με προσέγγισε τότε η Μίσα Τσοβάντσοβα, ιδρύτρια του «GIVE CHILDREN CHANCES» και γεννήθηκε η συνεργασία», δήλωσε μεταξύ άλλων σε τοπικά μέσα η Σποτάκοβα.

Η δημοπρασία θα γίνει στις 24 Νοεμβρίου στο Hartig Palace.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία