Άλμα εις ύψος
Μια θρυλική αθλήτρια, η ολυμπιονίκης του ύψους Σάρα Σιμεόνι εξέδωσε βιβλίο που αφορά τη ζωή της στο αγώνισμα που έγραψε τη δική της ιστορία.

«Μια ζωή στο ύψος», το βιβλίο της Σάρα Σιμεόνι!

Η Σάρα Σιμεόνι ανάμεσα στις διακρίσεις της ξεχωρίζουν τα τρία ολυμπιακά μετάλλια, ένα χρυσό το 1980 στη Μόσχα και δύο ασημένια το 1976 στο Μόντρεαλ και το 1984 στο Λος Άντζελες.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Μια θρυλική αθλήτρια, η ολυμπιονίκης του ύψους Σάρα Σιμεόνι εξέδωσε βιβλίο που αφορά τη ζωή της στο αγώνισμα που έγραψε τη δική της ιστορία.

Κυκλοφορεί ήδη το βιβλίο στα βιβλιοπωλεία στην Ιταλία με τίτλο «Una Vita in Alto» (Μια Ζωή στο Ύψος) και πρόσφατα έγινε και η παρουσίαση. Αφηγείται, με τη βοήθεια του δημοσιογράφου Μάρκο Φραντσέλι, τη ζωή της στον αθλητισμό κυρίως, και στο αγώνισμα που κυριάρχησε τη δεκαετία του ’80. Η 69χρονη σήμερα, μιλάει για το ξεκίνημά της από τη γενέτειρά της Ρίβολι Βερονέζε μέχρι και το τέλος της καριέρας της το 1986.

Κατέκτησε τρία μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, χρυσό το 1980 στη Μόσχα και δύο ασημένια το 1976 στο Μόντρεαλ και το 1984 στο Λος Άντζελες. Έχει κατακτήσει ακόμη τρία μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, χρυσό το 1978 στην Πράγα και χάλκινα το 1974 στη Ρώμη και το 1982 στην Αθήνα. Επίσης, έχει τέσσερα χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κλειστού το 1977 στο Σαν Σεμπαστιάν, το 1978 στο Μιλάνο, το 1980 στο Ζιντελφίγκεν και το 1981 στη Γκρενόμπλ. Το ατομικό της ρεκόρ είναι 2,01μ. και αποτέλεσε ρεκόρ Ιταλίας για 29 χρόνια πριν το σπάσει η Αντονιέτα ντι Μαρτίνο με 2,02μ.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία