Δρόμοι με εμπόδια 100μ.
Η Ελισάβετ Πεσιρίδου με το βλέμμα στραμμένο στο Ευρωπαϊκό κλειστού

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου με το βλέμμα στραμμένο στο Ευρωπαϊκό κλειστού

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου βρίσκεται εντός πρόκρισης στα 60μ. εμπόδια στο ράνκινγκ και στο «Road to Istanbul» για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού του 2023.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου βρίσκεται σε φουλ προπονήσεις αυτή την περίοδο, καθώς στους στόχους της είναι ο κλειστός και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

«Η προετοιμασία ως τώρα πάει πολύ καλά. Μοιράζουμε τις προπονήσεις μεταξύ του ΟΑΚΑ και στο «Ζηρίνειο». Τώρα είναι η περίοδος που κάνουμε κομμάτια και υπάρχει μια δυσκολία, καθώς το γήπεδο στην Κηφισιά είναι εργοτάξιο δυστυχώς», λέει στο Stivostime η Ιωάννα Σιώμου και συνεχίζει: «Ο πρώτος στόχος είναι ο κλειστός και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη. Θα κυνηγήσουμε μίτινγκ κυρίως στο εξωτερικό ώστε να ανεβεί στο ράνκινγκ. Από εκεί και πέρα χρειάζεται ατομικό ρεκόρ στα 60μ. εμπόδια για να πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό», κατέληξε η ομοσπονδιακή προπονήτρια. Ν’ αναφέρουμε ό,τι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ 8.04 στα 60μ. εμπόδια και το όριο είναι 8.03, ενώ οι θέσεις συμμετοχής είναι 32. H 30χρονη στο «Road to Istanbul» κρατάει το «εισιτήριο» πρόκρισης, αφού βρίσκεται στην 23η θέση.

Φέτος, παρά κάποια οικογενειακά προβλήματα και προερχόμενη από τραυματισμό, είχε μια γεμάτη σεζόν με συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις. Μετείχε στις σειρές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι, στους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν, όπου έφθασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο, όπου έφθασε στα ημιτελικά. Μετείχε και με την Εθνική ομάδα 4×100μ. που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην Κραϊόβα και έτρεξε στο Ευρωπαϊκό στο Μόναχο.

Φωτογραφία: Stivostime/ Angelos Zymaras

Διαβάστε επίσης:

Interview time: Η Ελισάβετ Πεσιρίδου

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία