Γεράσιμος Μανωλίδης
ΣΕΓΑΣ: Σοφία Σακοράφα, Κώστας Κεντέρης, Τασούλα Κελεσίδου έχουν όλο το «πακέτο» και δείχνουν πως δεν ξεχνούν πως κάποτε πάτησαν ταρτάν

Φορώντας κουστούμια, αλλά πάντα και σορτσάκια!

Σοφία Σακοράφα, Κώστας Κεντέρης, Τασούλα Κελεσίδου έχουν όλο το «πακέτο» και δεν ξεχνούν πως κάποτε πάτησαν ταρτάν κρατώντας ακόντιο, φορώντας σορτς και ρίχνοντας δίσκο…

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Στις 31 Μαρτίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μέρα Ανεξαρτησίας που έτυχε ο στίβος. Πάνω κάτω τέτοιες μέρες ήταν πέρυσι που η ηγεσία του ΣΕΓΑΣ παρέμεινε σε ανθρώπους που σέβονται τον εαυτό τους και τον κλασικό αθλητισμό. Την Κυριακή θα είναι μία ακόμα μέρα με σημασία, με οφέλη, με κέρδη.

Τέτοιες μέρες πέρυσι, πολλοί εκπρόσωποι των σωματείων δέχονταν τηλεφωνικές απειλές, εξύβριση, λεκτικό bullying μέσω αναρτήσεων και δημοσιεύσεων. Πολλές φορές δε, αυτοί που υποτίθεται κόπτονταν για το καλό του στίβου αλλά το μόνο που ήθελαν ήταν η… καρέκλα, «χτυπούσαν» παραδίπλα για παραδειγματισμό. Για ακόμα μεγαλύτερο εκφοβισμό.

Έβαλαν λυτούς και δεμένους, αλλά δεν υπολόγισαν την ικανότητα που έχουν όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον στίβο να ξεχωρίζουν το αληθινό προσωπείου μιας παράταξης που ουδεμία σχέση έχει με τα ιδανικά του κλασικού αθλητισμού. Η Σοφία Σακοράφα ήταν η νικήτρια στις αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ και η κανονικότητα, η ομαλή συνέχεια, εξασφαλίστηκε.

Ένα κόμπος όμως έμενε. Μια πικρία. Πολλοί αθλητές, μα πάνω από όλα άνθρωποι με ήθος ήταν στη λάθος μεριά. Η Τασούλα Κελεσίδου σίγουρα ήταν ένα παράδειγμα. Πλέον αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, μιας και με τη λογική της συντάσσονται πλέον κι άλλοι αθλητές. Αυτό είναι μία νίκη. Θα είναι ακόμα μεγαλύτερη αν ακολουθήσουν και άλλοι, για να μην πούμε όλοι. Είναι κρίμα, για παράδειγμα, να είναι μπροστάρης της Αναγέννησης ο Νίκος Τσώνης που ουδεμία σχέση έχει με τις πρακτικές της παράταξης των Οικονόμου, Νικολάου.

Η γενική συνέλευση του ΣΕΓΑΣ

Ο στίβος νίκησε. Η Τασούλα Κελεσίδου θα είναι η επόμενη εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ. Στη Γενική Συνέλευση της Κυριακής θα πάριε το χρίσμα μέσα από τις νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες που ακόμα στέκουν, όσο κι αν προσπαθεί να τις καταστρατηγήσει και πλέον να τις καταργήσει ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ψήφο εμπιστοσύνης θα λάβει και η Σοφία Σακοραφα. Δικαίως. Ένα χρόνο τώρα δίνει καθημερινά το 100% των δυνάμεών της για το καλύτερο. Με ορθές αποφάσεις και λάθη από την πρόεδρο και όλη της την ομάδα. Ασφαλώς και γίνονται τέτοια. Κανένα εσκεμμένο. Όποιος δεν προσπαθεί άλλωστε, είναι αυτός δεν κάνει λάθη.

Οι σκόπελοι που πέρασε η Σοφία Σακοράφα και ο αντιπρόεδρος, Κώστας Κεντέρης, ήταν πολλοί. Τους αντιμετώπισε όλους και πηγαίνει καβάλα στο άλογο στη Γενική Συνέλευση. Πλέον, στο πλευρό της δεν είναι μόνο ο Κώστας Κεντέρης, αλλά και η Τασούλα Κελεσίδου.

Πολύ σωστά έγραψε ο Γιάννης Μαμουζέλος πως το να είσαι στο παρελθόν δεν εξασφαλίζει και μια πετυχημένη θητεία στα κοινά, ακόμα κι αν η ενασχόληση αυτή έχει να κάνει με τον ΣΕΓΑΣ. Η προσωπικότητα, η δυνατότητα να αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις στον αθλητισμό και να χειρίζεται διαφορετικές καταστάσεις είναι τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχει κάποιες για το «διοικείν». Σοφία Σακοράφα, Κώστας Κεντέρης και πλέον η Τασούλα Κελεσίδου κρίνονται καθημερινά, δείχνουν να έχουν όλο το «πακέτο» και πάνω από όλα δεν ξεχνούν πως κάποτε πάτησαν ταρτάν κρατώντας ακόντιο, φορώντας σορτς και ρίχνοντας δίσκο…

Το πρωτοσέλιδο του Sportime

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης - Αρθρογραφία