Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τα φετινά «Παπαφλέσσεια» που θα γίνουν στην Καλαμάτα 21 Μαΐου. Ένα από τα καλά αγωνίσματα είναι το ύψος.

Κορυφαίες άλτριες θα βρίσκονται στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα για να αγωνιστούν στο διεθνές μίτινγκ.

Οι διοργανωτές έχουν κάνει γνωστό ότι θα πάρει μέρος η Σουηδέζα πρωταθλήτρια, Μάια Νίλσον. Η 22χρονη θα συνδυάσει τον αγώνα της στην Καλαμάτα με προετοιμασία. Έχει ατομικό ρεκόρ 1,96μ. από πέρσι, ενώ τόσο το 2021, όσο και φέτος αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη σκανδιναβική χώρα στον κλειστό.

Βασική της αντίπαλος θα είναι η Μαρίγια Βούκοβιτς, η οποία έχει μπει δυνατά και στη σεζόν του ανοιχτού. Η Μαυροβούνια αθλήτρια πέρασε το 1,90μ. στο διασυλλογικό και το 1,85μ. στους «Πανιώνιους Αγώνες». Είχε κλείσει στον κλειστό πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ με 1,96μ. που είναι και εθνικό ρεκόρ. Η άλτρια που γυμνάζεται στην Ελλάδα με την Ιωάννα Σιώμου, ήταν 4η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι. Η 30χρονη έχει ατομικό ρεκόρ 1,97μ.

Στην Καλαμάτα θα αγωνιστούν μεταξύ άλλων στο ύψος γυναικών και τρεις Ελληνίδες αθλήτριες. Η Τατιάνα Γκούσιν με ατομικό ρεκόρ 1,91μ. στον ανοιχτό και 1,94μ. στον κλειστό. Η Ελευθερία Χριστογεώργου, που έκανε φέτος στον κλειστό ατομικό ρεκόρ με 1,87μ. και είχε κερδίσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Και η Δέσποινα Μαλταμπέ που έχει ατομικό ρεκόρ 1,83μ.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Angelos Zymaras