Δρόμοι ταχύτητας 200μ.
Η Ραφαέλα Σπανουδάκη ήταν ένα από τα θύματα της απόφασης της World Athletics, να αρχίσει η ημερομηνία επίτευξης ορίων και ράνκινγκ 28 Ιουνίου.

Στον κάλαθο των αχρήστων 1218 βαθμοί στο ράνκινγκ για την Σπανουδάκη ελέω World Athletics

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη είχε τρέξει τα 200μ. σε 23.16 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στο Σμεντέρεβο στις 27 Ιουνίου του 2021.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη ήταν ένα από τα θύματα της απόφασης της World Athletics, να αρχίσει η ημερομηνία επίτευξης ορίων και ράνκινγκ 28 Ιουνίου.

Είναι φανερό πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία πήρε την απόφαση και με βάση τους Βαλκανικούς Αγώνες. Προφανώς δεν ήθελε σε ένα «κύκλο» πρόκρισης να υπάρχουν δύο διοργανώσεις Βαλκανικών Πρωταθλημάτων. Έπρεπε όμως να έχει θέσει από την αρχή τους κανόνες και όχι ενώ έχει ξεκινήσει η σεζόν του ανοιχτού. Μάλιστα, οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες έχουν κλείσει τη συμμετοχή τους σε μίτινγκ.

Ν’ αναφέρουμε ό,τι η ημερομηνία έναρξης των ορίων και του ράνκινγκ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν ήταν από 27 Ιουνίου. Η WA ανακοίνωσε την Πέμπτη πως το αλλάζει και η αρχή θα είναι από 28 Ιουνίου. Κάτι που «πετάει» εκτός εντελώς τους Βαλκανικούς Αγώνες– κατηγορίας Β- που έγιναν πέρσι στη Σερβία.

Στη διοργάνωση στο Σμεντέρεβο η Ραφαέλα Σπανουδάκη είχε κερδίσει με 23.16 και είχε πάρει 1118β. και 100 επιπλέον για τη θέση, σύνολο 1218β. Μάλιστα, τους ίδιους βαθμούς (1118) είχε συγκεντρώσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, καθώς είχε κάνει πάλι 23.16. Με δεδομένο ότι δεν μετράει και το περσινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου είχε κάνει ατομικό ρεκόρ με 23.11, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια «κουβαλάει» ένα μόνο αγώνα καλό από το 2021, στην Ιαπωνία. Πριν λίγες ημέρες είχε ξεκινήσει καλά στο αγώνισμα τρέχοντας σε 23.33 στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στον Άγ. Κοσμά.

Έτσι, τώρα η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη πρέπει να αλλάξει κάποιες προτεραιότητες που είχε θέσει. Με τον προπονητή της είχαν κάνει έναν πρώτο προγραμματισμό. Τώρα πρέπει να αναζητήσουν και άλλες κούρσες στα 200μ. Μόνο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι το αγώνισμα, αφού δεν το υπολογίζουν πολλά μίτινγκ. Μετά υπάρχει και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, που είναι να γίνει 18-19 Ιουνίου στην Κραϊόβα. Γι’ αυτό πρέπει να ψάξει τουλάχιστον άλλες δύο κούρσες στο διακοσάρι σε δυνατά μίτινγκ. Υπάρχει μια σκέψη να τρέξει, καθώς έχει πρόσκληση, σε μίτινγκ στην Πράγα.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία