Κλειστός Στίβος
Η Αρένα είναι ένας σύγχρονος χώρος πολλαπλών χρήσεων. Χρησιμοποιείται για αθλητικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, εκθέσεις και εκδηλώσεις.

Βελιγράδι: Η Stark Arena θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Κλειστών Σταδίων η Stark Arena είναι το μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο με χωρητικότητα 25.000.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Αρένα είναι ένας σύγχρονος χώρος πολλαπλών χρήσεων. Χρησιμοποιείται για αθλητικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, εκθέσεις και εκδηλώσεις.

Άνοιξε επίσημα στις 31 Ιουλίου του 2004 και κόστισε 70 εκατομμύρια ευρώ.

Άλλαξε πολλές φορές ονομασία. Αρχικά ήταν «Hala Limes», αλλά όταν τελείωσε η κατασκευή του, ονομάστηκε «Belgrade Arena». Τον Ιούνιο του 2012 έγινε συμφωνία με εταιρεία και ονομάστηκε τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς σε «Kombank Arena». Για λόγους χορηγού, τον Φεβρουάριο του 2014 μετονομάστηκε πάλι σε «Belgrade Arena» και τον Οκτώβριο του 2017 πάλι λόγω συμφωνίας με τον χορηγό τροφίμων «Stark» λέγεται μέχρι και σήμερα «Stark Arena». Πάντως, το συμβόλαιο λήγει φέτος!

Η Αρένα είναι μια εγκατάσταση με υψηλής τέχνης τεχνολογία, παγκόσμιας χρήσης, εξελιγμένο μάρκετινγκ, εξαιρετικής άνεσης με ολοκληρωμένες υπηρεσίες για θεατές και επισκέπτες. Όλο το συγκρότημα περιλαμβάνει μια μεγάλη αίθουσα, μια μικρή αίθουσα και τις θέσεις στάθμευσης. Η εγκατάσταση έχει 18.386 θέσεις, εκ των οποίων 720 θέσεις με ταπετσαρία και 70 πολυτελή κουτιά με συνολική χωρητικότητα 860 θέσεις.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Κλειστών Σταδίων η Αρένα του Βελιγραδίου είναι το μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο με χωρητικότητα 25.000. Χρησιμοποιείται για σημαντικές αθλητικές συναντήσεις και συναυλίες. Το Μάιο του 2008 διεξήχθη εκεί ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision. Από αθλητικά γεγονότα φιλοξενεί διοργανώσεις μπάσκετ, φούτσαλ, χάντμπολ, τζούντο, πινγκ πονγκ, βόλεϊ και πόλο. Στον στίβο το 2017 είχε φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Τώρα ετοιμάζεται (18-20/3) να υποδεχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, όπου μετέχει και η Εθνική ομάδα.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία