Κλειστός Στίβος
Η Εθνική ομάδα βρίσκεται ήδη στο Βελιγράδι. Η αποστολή πέταξε το μεσημέρι της Δευτέρας από την Αθήνα για τη Σερβία, με 5 από τους 7 αθλητές.

Η Εθνική ομάδα πέταξε για Βελιγράδι- Τεντόγλου: «Ο στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο»

Ο Μίλτος Τεντόγλου δήλωσε πως είναι έτοιμος για να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Εθνική ομάδα βρίσκεται ήδη στο Βελιγράδι. Η αποστολή πέταξε το μεσημέρι της Δευτέρας από την Αθήνα για τη Σερβία, με 5 από τους 7 αθλητές.

Τα πέντε από τα επτά μέλη αναχώρησαν με στόχο τη συμμετοχή στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Κώστας Δουβαλίδης, η Ελισάβετ Πεσιρίδου και ο Νίκος Ανδρικόπουλος «πέταξαν» για το Βελιγράδι. Ήδη βρίσκεται στη Σερβία η Ραφαέλα Σπανουδάκη και μέσα στην εβδομάδα θα αναχωρήσει και ο Εμμανουήλ Καραλής.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ και λίγο πριν από την αναχώρησή τους δήλωσαν:

Μίλτος Τεντόγλου: «Ο στόχος είναι να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Είμαι έτοιμος να πετύχω το στόχο μου. Περιμένω μια επίδοση κοντά στο ρεκόρ μου και γιατί όχι και μεγαλύτερη. Έχω την απαραίτητη αυτοπεποίθηση, ξέρω το αγώνισμα και έχω δουλέψει καλά, οπότε θεωρώ πως μπορώ να φτάσω εκεί που έχω προγραμματίσει. Θεωρώ πως ο Τόμπιας Μόντλερ είναι ικανός να κάνει καλές προσπάθειες. Πάντα σε έναν μεγάλο αγώνα υπολογίζεις και τους άλτες από τις ΗΠΑ, οι οποίοι είναι απρόβλεπτοι. Το στάδιο είναι καλύτερο από ότι περίμενα. Το γεγονός ότι είναι υπερυψωμένα σου αλλάζει τον τρόπο που τρέχεις και σου χαλάει τη φόρα. Στο μίτινγκ του Βελιγραδίου, άλλαξε η φόρα πήγα δύο παπούτσια μπροστά μόνο από το στάδιο. Δεν άλλαξα τίποτε άλλο στον τρόπο που αγωνιζόμουν. Είναι διαφορετικός ο ρυθμός όταν τρέχεις, δε με ενοχλεί σε κάτι άλλο, όμως, δεν ανησυχώ, καθώς έχω ήδη μία συμμετοχή εκεί και τις επόμενες ημέρες θα κάνω τις απαραίτητες προπονήσεις. Σε αυτόν τον αγώνα θέλω ένα μεγάλο από την αρχή. Μερικές φορές λέω κάτσε να κάνω ένα άλμα να μπω στην οχτάδα, αλλά τώρα πρέπει να μπω δυνατά από το πρώτο, δεύτερο, δεν πρέπει να αφήσω προσπάθειες. Συνήθως σκέφτομαι και σχεδιάζω τον αγώνα μου πριν μπω στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα θα είναι και πιο εύκολο να το κάνω, γιατί έχω πηδήσει ήδη εκεί και έχω το στάδιο στο μυαλό μου».

Ελισάβετ Πεσιρίδου: «Δύσκολη χρονιά, παρόλα αυτά βρέθηκα να είμαι μέλος της ομάδας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ευελπιστώ να βελτιώσω το φετινό μου ρεκόρ και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Η ομάδα μας είναι μικρή, αλλά μπορεί να αποδειχθεί θαυματουργή».

Κώστας Δουβαλίδης: «Υπάρχουν κάποια προβλήματα, δύσκολη περίοδος για εμένα, παρόλα αυτά με ότι κι αν έχουμε περάσει θέλω να πάω εκεί με τις καλύτερες προσδοκίες και να καταφέρω να πετύχω το καλύτερο δυνατό.
Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να βρεθώ στην κατάσταση, που ήμουν στις προηγούμενες συμμετοχές μου στη διοργάνωση, παρόλα αυτά ένα γύρο μπορώ να τον περάσω και να φτάσω στον ημιτελικό. Η ομάδα είναι μικρή, ουσιαστική, δυνατή και σε θέση να πάρει τουλάχιστον ένα μετάλλιο».

Νίκος Ανδρικόπουλος: «Δεν το περίμενα είναι η αλήθεια, αφού ήρθε είμαι πολύ χαρούμενος. Ο τρόπος που έγινε ίσως να είναι ένα σημάδι. Μου δίνεται μία επιπλέον ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτώ. Μέχρι τώρα στη σεζόν δεν έχει βγει η επίδοση που θέλω. Μια ακόμη ευκαιρία την ήθελα, πόσο μάλλον τώρα που ήρθε ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Πιστεύω πως θα πάμε καλά σαν ομάδα. Σίγουρα έχουμε ελπίδες για τη διάκριση με τον Μίλτο Τεντόγλου. Αν έχουμε την υγεία μας, θα πάνε όλα καλά».

Ειρήνη Βασιλείου: «Το Παγκόσμιο κλειστού είναι η μόνη διοργάνωση στην οποία δεν έχω πάρει μέρος. Είχα ένα πρόβλημα το προηγούμενο διάστημα που με κράτησε πίσω και δεν μου επέτρεψε να πάρω μέρος στα 400 μέτρα. Ο καιρός στην Κρήτη ήταν κακός τις τελευταίες εβδομάδες και δεν μπόρεσα να κάνω την προπόνηση όπως θα ήθελα. Όπως πάντα πάω με στόχο να κυνηγήσω να βελτιώσω τον εαυτό μου. Χαίρομαι που οι αγώνες θα γίνουν με κόσμο και θα νιώσουμε πάλι όμορφα. Πιστεύω πως ο Μίλτος Τεντόγλου θα μας χαρίσει το χρυσό μετάλλιο, αφού είναι σε πολύ καλή κατάσταση»

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη βρίσκεται εδώ και ημέρες στο Βελιγράδι για το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της. Η αθλήτρια δήλωσε για τη δεύτερη συμμετοχή της στη διοργάνωση: «Η προετοιμασία εδώ πήγε πολύ καλά, όπως το περίμενα. Το Βελιγράδι πλέον είναι το δεύτερο σπίτι μου. Νιώθω έτοιμη γι΄ αυτό τον αγώνα και ανυπομονώ να έρθει η Παρασκευή να αγωνιστώ. Επίσης το γεγονός ότι έτρεξα στις 7 του μήνα στο Stark Arena μου δίνει επιπλέον αυτοπεποίθηση γιατί δοκίμασα το ταρτάν και βίωσα όλη τη διαδικασία πριν τον αγώνα. Θέλω να επικεντρωθώ στη πρώτη κούρσα, να αποδώσω όπως πρέπει και πιστεύω θα έρθουν τα ανάλογα αποτελέσματα».

Δείτε τα βιογραφικά των μελών της εθνικής μας ομάδας

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία