Γεράσιμος Μανωλίδης
Οι περισσότεροι μεγάλοι αθλητές που είναι μέλη της Αναγέννησης είναι με το μέρος των Κεντέρη και Κελεσίδου. Ποιος δεν θα πήγαινε μαζί τους...

O Στίβος νίκησε! Οι πρωταθλητές της Αναγέννησης συντάσσονται με τις λογικές Κεντέρη – Κελεσίδου!

Οι περισσότεροι μεγάλοι αθλητές που είναι μέλη της Αναγέννησης είναι με το μέρος των Κεντέρη και Κελεσίδου. Ποιος δεν θα πήγαινε μαζί τους άλλωστε...

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Τασούλα Κελεσίδου με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς για την ΕΟΕ ουσιαστικά ξεκίνησε ένα ντόμινο θετικών εξελίξεων για τον στίβο. Διότι, το δικό της έναυσμα ήταν αρκετό για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι πρωταθλητές της Αναγέννησης τις λογικές και πρακτικές του Κεντέρη και της Κελεσίδου.

Έμελλε να είναι γραφτό τελικά για ένα από τα ιερά τοτέμ του ελληνικού αθλητισμού να εργαστεί για την αναγέννηση του κλασσικού αθλητισμού. Την πραγματική αναγέννηση όμως, με την κυριολεκτική έννοια. Όχι αυτή που ευαγγελίζεται το γνωστό δίδυμο Οικονόμου – Νικολάου που τη δεδομένη στιγμή μετρούν δυνάμεις και… βγαίνουν πάντα λίγοι.

Την ιστορία που ξεκίνησε ο Κώστας Κεντέρης με την ενασχόλησή του στα κοινά του κλασικού αθλητισμού, με απόλυτη ανιδιοτέλεια και μοναδικό όφελος την προσφορά προς το στίβο που λάτρεψε, συνεχίζει και η Τασούλα Κελεσίδου. Οι κινήσεις τους εκτός από μεγάλο συμβολισμό, έχουν και ουσία. Όλοι οι πρώην μεγάλους αθλητές αντιλήφθηκαν πλέον πως οι πραγματικοί δημιουργοί της «Αναγέννησης» το μόνο που ήθελαν ήταν να εκμεταλλευτούν τις επιτυχίες τους και το εκτόπισμά τους για «ίδιον όφελος».

Η Τασούλα Κελεσίδου έκανε την αρχή, δίνοντας τέλος στην καπηλεία του ονόματός της. Το ίδιο έκανε και το Άγγελος Παυλακάκης, ο οποίος έθεσε εαυτόν εκτός Αναγέννησης. Μάλιστα, ήταν από εκείνους που έκανε κοινοποίηση στα social media την υποψηφιότητα της Τασούλας Κελεσίδου για την ΕΟΕ. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαιώνουν ουσιαστικά το ρεπορτάζ που θέλει όλους τους πρωταθλητές μέλη της Αναγέννησης να μην συμφωνούν με την απόφαση Οικονόμου για την διαγραφή της. Γι αυτό και κανένας από αυτούς δεν επικρότησε στα social media (σ.σ. με like ή σχόλιο) την απόφαση αυτή.

Οι αθλητές και ο Xman

Μία από τις ατάκες στο κείμενο που δημοσίευσε ο «γνωστός» δημοσιογράφος που γράφει ανώνυμα και συγκράτησα ήταν περί διοίκησης και πρωταθλητών. Κοινή παραδοχή της Αναγέννησης πως από αυτούς… στέρεψαν.

Μετά τους πρωταθλητές και ποιος δεν θα είναι με το μέρος των Κεντέρη και Κελεσίδου από εδώ και πέρα; Ποιος δεν θα συνταχθεί με τις δικές τους πρακτικές; Οι Χάρης Παπαδιάς, Στέλιος Δημότσιος,  Κώστας Γκατσιούδης, Αλέξης Αλεξόπουλος θα συνεχίσουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το μαζικό κύμα φυγής που ξεκίνησε η Κελεσίδου και ακολούθησε ο Παυλακάκης. Όχι τόσο επειδή, επί της ουσίας, διαλύεται ένα κίνημα που είχε αμιγώς πολιτικά κίνητρα, όσο επειδή η επόμενη μέρα βρίσκει συσπειρωμένους και στην ίδια μεριά όλους τους μεγάλους του αθλήματος.

Αυτός είναι ο πρωταθλητισμός όμως. Όταν τον έχεις στο πετσί σου από μικρό παιδί, όταν έχεις πορευτεί κάνοντας πρωταθλητισμό με απόλυτη επιτυχία, δεν είναι και τόσο δύσκολο να πράξεις αναλόγως και σε διοικητικό επίπεδο. Μια καλή βολή της Κελεσίδου, μια καλή εκκίνηση του Κεντέρη και μια ακόμα από τη Σοφία Σακοράφα που το ακόντιό της αυτή τη φορά δεν έφτασε απλώς μακριά, αλλά «τρύπησε» και πέτυχε στην καρδιά της «Αναγέννησης».

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης - Αρθρογραφία