Γεράσιμος Μανωλίδης
Η Τασούλα Κελεσίδου έδωσε τέλος στην εκμετάλλευση του ονόματός της, στην καπηλεία της αξιοπρέπειά της και «ξεμπρόστιασε» την «Αναγέννηση»

Η Τασούλα Κελεσίδου έδωσε τέλος στην καπηλεία του ονόματός της, έβγαλε την «Αναγέννηση» νοκ-άουτ και πορεύεται με τις αξίες της!

Η Τασούλα Κελεσίδου έδωσε τέλος στην εκμετάλλευση του ονόματός της, στην καπηλεία της αξιοπρέπειά της και «ξεμπρόστιασε» την «Αναγέννηση»

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Κάθε κείμενο, κριτικής ή μη, για την Τασούλα Κελεσίδου όλο αυτό το διάστημα είχε ένα στοιχείo έκπληξης. Απορίας. Αυτό το «πως είναι δυνατόν» συνόδευε τον λογισμό με το που έμπαινε η τελευταία τελεία. Διότι, οι καταστάσεις και οι συνθήκες αλλάζουν τους ανθρώπους. Σπάνια όμως αλλοιώνουν αξίες, χαρακτήρα και πιστεύω.

Η Αναγέννηση εξέλαβε πολλές φορές την «σιωπή» της σαν αδυναμία. Το ότι είναι «ήρεμη δύναμη», σαν συγκατάβαση σε όλα. Τον περασμένο Σεπτέμβρη ερώτηση ήταν απλούστατη. «Με τον στίβο ή με αυτούς; Ποια είναι η Τασούλα Κελεσίδου;». Ρητορικό ήταν το ερώτημα. Μέσα η απάντηση ήταν ακόμα πιο απλή. «Η Τασούλα Κελεσίδου είναι η… Τασουλα Κελεσίδου. Είναι μια γυναίκα που τίμησε τα ελληνικά χρώματα όσο λίγοι. Είναι μια αθλήτρια που δεν αγωνίστηκε απλά στον στίβο, πέτυχε. Ξανά και ξανά και ξανά. Παρότι έζησε αυτή και η οικογένειά της τη ξενιτιά, παρότι οι δυσκολίες ήταν πολλές και οι πιθανότητες δεν ήταν υπέρ της, εκείνη μπήκε στο πάνθεον της ιστορίας του ελληνικού αθλητισμού».

Αυτά ανέφερε το Sportime τότε. Η τεράστια δισκοβόλος έδωσε τέλος στην εκμετάλλευση του ονόματός της, στην καπηλεία της αξιοπρέπειά της και ουσιαστικά «ξεμπρόστιασε» όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου που έχει στηθεί εδώ δύο χρόνια με την «Αναγέννηση του κλασικού αθλητισμού». Μία κίνηση που δεν είχε καμία σχέση με τον στίβο και πως στο βαθύ πυρήνα της εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα και ουχί αθλητικά!

Η Τασούλα Κελεσίδου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τη θέση της τακτικής αντιπροσώπου του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ. Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωσή της, ήρθε και η διαγραφή της από την Αναγέννηση. Μια διαγραφή που (ειδικά με τον τρόπο που είναι γραμμένη η ανακοίνωσή της) η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης μπορεί να έχει ως παράσημο ανιδιοτέλειας, δίπλα στις πολλές επιτυχίες που έχει διαγράψει ως αθλήτρια.

Υποψήφια πρόεδρος να διαγράφεται;

Η Αναγέννηση έκανε μία ακόμα παγκόσμια πρωτοτυπία. Έγινε ο πρώτος οργανισμός που διαγράφει πρόεδρο! Σε μία κίνηση που πείθει και τους πλέον δύσπιστους, πως το κουμάντο ανήκει αποκλειστικά στον Βασίλη Οικονόμου με εξαπτέρυγό του sportsfeed και τον ιδιοκτήτη του, Θανάση Νικολάου.

Το μπαλάκι πλέον πάει στους υπόλοιπους αθλητές που είναι μέλη της Αναγέννησης και μέλη του διοικητικού συμβουλίου να πράξουν το καθήκον τους απέναντι στον στίβο και πλέον απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό. Είναι ικανή η Τασούλα Κελεσίδου να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΕΓΑΣ, αλλά δεν συμφωνούν να είναι αντιπρόσωπος στην ΕΟΕ; Πως διαγράφεται ένας ζωντανός θρύλος του αθλήματος είναι αλήθεια; Πως δικαιολογείται;

Ο θυμόσοφος λαός λέει πως: «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Κάτι ξέρει. Το μόνο βέβαιο είναι πως η Τασούλα Κελεσίδου πήρε την απόφασή της. Απάντησε εμφατικά με ποιανού το μέρος είναι. Με τον στίβο!

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης - Αρθρογραφία