Γενικά
Τρεις κορυφαίοι Έλληνες αθλητές αγωνίζονται στο Diamond League του Ραμπάτ. Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου και Μίλτος Τεντόγλου.

Τρεις Έλληνες στο Diamond League- Στεφανίδη, Κυριακοπούλου και Τεντόγλου την Κυριακή στο Ραμπάτ

Μεγάλη μάχη αναμένεται στο μήκος στο Ραμπάτ, με τον ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου, να αντιμετωπίζει τον Ελβετό Σιμόν Εχάμερ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Τρεις κορυφαίοι Έλληνες αθλητές αγωνίζονται στο Diamond League του Ραμπάτ. Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου και Μίλτος Τεντόγλου.

Οι τρεις πρωταθλητές μας συνεχίζουν τους αγώνες τους στο μίτινγκ της πρωτεύουσας του Μαρόκο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου επιστρέφει, μετά από ένα μικρό διάλειμμα, για να μπορέσει να ξεπεράσει ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού. Στα «Παπαφλέσσεια» στην Καλαμάτα ένιωσε μια ενόχληση και με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι αποφάσισαν να ακυρώσουν δύο μίτινγκ. Την Καλλιθέα και την Οστράβα. Τώρα επιστρέφει στο Ραμπάτ και θα έχει ένα δυνατό αγώνα. Ο ολυμπιονίκης μας έχει καλύτερη φετινή επίδοση τα 8,36μ. που πήδηξε στα «Βεργώτεια» στην Κεφαλλονιά. Το ατομικό του ρεκόρ είναι 8,60μ. Θα έχει αντίπαλο τον εντυπωσιακό δεκαθλητή Σιμόν Εχάμερ. Ο Ελβετός πρόσφατα στο διεθνές μίτινγκ συνθέτων αγωνισμάτων στο Γκότζις πήδηξε 8,45μ. που είναι η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Επίσης, μετέχει και ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ, αλλά και ο Τζαμαϊκανός παγκόσμιος πρωταθλητής Τζέτζει Γκέιλ.

Το μήκος ανδρών είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 18:16 (τοπική, 20:16 ώρα Ελλάδας).

Οι συμμετοχές

Η Κατερίνα Στεφανίδη με τη Νικόλ Κυριακοπούλου αγωνίζονται στο επί κοντώ. Η Στεφανίδη αναζητεί τη βελτίωση της φετινής της επίδοσης που είναι 4,65μ. Πρόσφατα στη Φιλοθέη πέρασε τα 4,64μ. Από την άλλη η Κυριακοπούλου θέλει να επιστρέψει στα καλά άλματα. Έχει κάνει ουσιαστικά έναν αγώνα, στο Diamond League στο Μπέρμιγχαμ, όπου πέρασε τα 4,45μ.

Στο αγώνισμα μετέχουν και άλλες κορυφαίες άλτριες. Ξεχωρίζει η Αμερικανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στον κλειστό Σάντι Μόρις που με 4,73μ. έχει την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Και η συμπατριώτισσά της και ολυμπιονίκης Κέιτι Ναζότ.

Το επί κοντώ γυναικών είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 18:45 (τοπική ώρα, 20:45 ώρα Ελλάδας).

Οι συμμετοχές

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία