Άλμα εις μήκος
Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν το μεγάλο όνομα στα Βεργώτεια και το απέδειξε και αγωνιστικά. Πήδηξε 8,36μ., την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο.

Με μισή… φόρα ο Μίλτος Τεντόγλου 8,36μ., κορυφαία επίδοση στον κόσμο

Ο επόμενος αγώνας για τον Μίλτο Τεντόγλου θα είναι το Σάββατο 21 Μαΐου στα Παπαφλέσσεια στην Καλαμάτα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν το μεγάλο όνομα στα Βεργώτεια και το απέδειξε και αγωνιστικά. Πήδηξε 8,36μ., την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, που όπως έχει πει και ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι, δεν πηδάει με όλη τη φορά του, αρκούσε για να ήταν και πάλι εντυπωσιακός. Έκανε τέσσερα άλματα και δεν χρειάστηκε παραπάνω, αφού στο τελευταίο προσγειώθηκε στα 8,36μ. (+1,9). Πέτυχε με τον καλύτερο τρόπο, αυτό που υποσχέθηκε μία ημέρα νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου του μίτινγκ, που ήταν να σπάσει το ρεκόρ αγώνα. Το είχε ο ίδιος με 8,10μ. από το 2019. Με την επίδοσή του βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ και ανέβηκε στο νο1 στον κόσμο για το 2022, με συγκάτοικο τον Ινδό Σρισανκάρ. Ο Μίλτος Τεντόγλου είχε κατά σειρά: 7,36μ., 7,80μ., 8,17μ. και 8,36μ. Ο επόμενος αγώνας του θα είναι το ερχόμενο Σάββατο στο μίτινγκ Παπαφλέσσεια στην Καλαμάτα.

Μετά τον αγώνα του στην Κεφαλλονιά δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον σημερινό αγώνα. Ενδεχομένως θα μπορούσε να βγει καλύτερη επίδοση. Είχα κάποια προβληματάκια με τον αέρα. Ξεκίνησα χάλια τον αγώνα μου, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα βελτιωνόμουν. Δεν ήθελα να πιέσω παραπάνω», είπε ο αθλητής και συμπλήρωσε: «Σε αυτούς τους αγώνες δεν κάνω όλα τα άλματα και δεν πηδάω με όλη μου τη φορά. Και αυτό γιατί έχουν κυρίως προπονητικό χαρακτήρα. Θα είμαι στην κατάσταση που θα ήθελα στους αγώνες του εξωτερικό».

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία