Άλμα εις μήκος
Ένας δυνατός αγώνας έγινε στο μήκος ανδρών στο ομοσπονδιακό κύπελλο Ινδίας που έγινε στο Θενιπάλαμ. Τρεις άλτες είχαν άλματα πάνω από τα 8μ.

Τρελό μήκος στην Ινδία! Ο Άλντριν 8,37μ., ο Σρισανκάρ 8,36μ.! (vid)

Ο Σρισανκάρ ήταν δεύτερος στο μήκος με 8,36μ. που είναι ρεκόρ Ινδίας και η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Έπιασε και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ένας δυνατός αγώνας έγινε στο μήκος ανδρών στο ομοσπονδιακό κύπελλο Ινδίας που έγινε στο Θενιπάλαμ. Τρεις άλτες είχαν άλματα πάνω από τα 8μ.

Ο Τζέσουιν Άλντριν ήταν ο νικητής με 8,37μ., αλλά είχε ευνοϊκό άνεμο (+4,1). Υπό κανονικές συνθήκες πήδηξε 8,26μ. που είναι όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Όρεγκον. Δεύτερος ήταν ο Σρισανκάρ με 8,36μ. (+1,5). Το παράδοξο είναι ότι έχασε τον αγώνα, αλλά είναι ο νέος κάτοχος του ρεκόρ Ινδίας στο αγώνισμα. Φυσικά έπιασε και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά είναι και η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Τρίτος ήταν ο Μοχάμεντ Γιαχίγια με 8,06μ. (+2,3).

Ν’ αναφέρουμε ό,τι ο Τζέσουιν Άλντριν Τζόνσον, όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του είναι 20 ετών. Στις 13 Μαρτίου είχε κάνει 8,20μ. στο ινδικό γκραν πρι στην πόλη Θιρουβανθαπούραμ. Αυτό ήταν και το ατομικό του ρεκόρ, που βελτίωσε τώρα με 8,26μ.

Από την άλλη ο Σρισανκάρ είναι 23 ετών και είχε ατομικό ρεκόρ 8,26μ., που ήταν και το ρεκόρ Ινδίας, από πέρσι 16 Μαρτίου σε αγώνα στην Πατιάλα. Στον κλειστό είχε πηδήξει 7,92μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι, που ήταν ισοφάριση του εθνικού ρεκόρ. Είχε πάρει την έβδομη θέση, με παγκόσμιο πρωταθλητή φυσικά τον Μίλτο Τεντόγλου με την εντυπωσιακή επίδοση 8,55μ.

Σε ό,τι αφορά το ομοσπονδιακό κύπελλο που είναι σε εξέλιξη στην ινδική πόλη ξεχώρισαν ακόμη: Ο Σάρβες Κουσάρ με 2,25μ. στο ύψος, η Άνου Ρανί στον ακοντισμό με 61,15μ. Στο μήκος νικήτρια ήταν η Ναγιάνα Τζέιμς με 6,47μ. (+1,5), στα 100μ. εμπόδια πρώτη ήταν η Τζιόθι Γιαρατζί με 13.09 (+2,1). Υπό κανονικές συνθήκες στις σειρές έκανε 13.32 (+1,1), ενώ το εθνικό ρεκόρ είναι 13.38 και το κατέχει από το 2022 η Ανουράντα Μπίσβα.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία