Τόλης Λελεκίδης
Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε μία από τις καλύτερες Γενικές Συνελεύσεις του ΣΕΓΑΣ, Ήταν άλλη μια επιτυχία της Διοίκησης.

Τι είδαμε… στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ!

Να θυμίσουμε ότι στη Γενική Συνέλευση ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία ο οικονομικός και ταμειακός απολογισμός του ΣΕΓΑΣ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε μία από τις καλύτερες Γενικές Συνελεύσεις του ΣΕΓΑΣ, Ήταν άλλη μια επιτυχία της Διοίκησης.

Η αίθουσα του Grand Hyatt ήταν εξαιρετική. Ευρύχωρη, με video wall, μικροφωνική, wifi κ.λπ.

Πολλοί αντιπρόσωποι σωματείων το γνώρισαν καλύτερα, αφού έμειναν στο ξενοδοχείο εν όψει της Γ.Σ. Ν’ αναφέρουμε ό,τι το ξενοδοχείο είναι χορηγός- συνεργάτης του ΣΕΓΑΣ.

Τα τραπέζια ήταν κατανεμημένα ανά ΕΑΣ. Ξεχωριστά κάθονταν μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, που ανήκουν στην «Αναγέννηση». Ήταν ο Βασίλης Οικονόμου, η Κωνσταντίνα Ρετσινά, ο Στέλιος Δημότσιος και ο Χάρης Παπαδιάς. Σε άλλο τραπέζι, μαζί ήταν η Τασούλα Κελεσίδου και ο Αλέξης Αλεξόπουλος με τον Νίκο Τσώνη.

Από τις όμορφες στιγμές, που τέτοιες πρέπει να έχει ο στίβος, ήταν οι δύο υποψήφιοι για την ΕΟΕ, η Τασούλα Κελεσίδου και ο Νίκος Τσώνης. Ευχήθηκαν ο ένας στον άλλον, φωτογραφήθηκαν και μάλιστα, και στο τέλος, που η Κελεσίδου εκλέχθηκε τακτική αντιπρόσωπος, έβγαλε φωτογραφίες με διάφορους, μακριά από παρατάξεις. Επίσης, πριν από την εκλογική διαδικασία ο Νίκος Τσώνης σηκώθηκε και αγκάλιασε την Τασούλα Κελεσίδου.

Από την άλλη είχαμε τον Βασίλη Οικονόμου, που προσπάθησε να δυναμιτίσει το κλίμα της Γ.Σ. με μια «στείρα» αντιπολίτευση. Δημιούργησε και γκρίνια σε πολλούς στην αίθουσα, ειδικά στη δεύτερη τοποθέτησή του.

Αναφέρθηκε σε ανοιχτά συμβούλια. Η πρόεδρος Σοφία Σακοράφα το ξεκαθάρισε πάλι πως τα πρακτικά είναι στη διάθεση των σωματείων. «Δεν θα μετατρέψουμε τα συμβούλια σε τηλεοπτικό σόου. Τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά είναι στη διάθεση των μελών των σωματείων για να τα διαβάσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πιάστηκε αδιάβαστος ή μάλλον δεν του μεταφέρθηκε σωστά, πως ο ΣΕΓΑΣ βάζει όρια. Προσπάθησε να «καρπωθεί» για την «Αναγέννηση» πως με τις ενέργειές της άλλαξε την «πολιτική» του ΣΕΓΑΣ με τα όρια και της World Athletics! «Όταν βάζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία όρια, δεν βάζει ο ΣΕΓΑΣ», του απάντησε η Σοφία Σακοράφα.

Απουσίαζε φαίνεται και στην αρχή της ομιλίας της Σοφίας Σακοράφα. Υποστήριξε πως είχε πει ότι παρέλαβε καμένη γη, από την προηγούμενη διοίκηση, κάτι που δεν ειπώθηκε.

Όσον αφορά τις χορηγίες, σημείωσε πως καλώς η «Αναγέννηση» ψηφίζει «λευκό», «όχι» κ.λπ., γιατί δεν έχει τους όρους των συμβάσεων και πάλι πήρε απάντηση από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ.

«Έχουμε πει πολλές φορές πως οι χορηγίες είναι στη διάθεσή σας και μπορείτε στο λογιστήριο ή οπουδήποτε στον ΣΕΓΑΣ να τις διαβάσετε. Δεν το απαγορεύει κανείς. Δεν μπορεί οι συμβάσεις να δημοσιοποιούνται, γιατί γνωρίζετε νομικά, πως έχουν ρήτρας εμπιστευτικότητας».

Όταν ο έμπειρος πολιτικός πήρε και πάλι το λόγο, παρότι δεν απάντησε επί προσωπικού, όπως θα έπρεπε δημιουργώντας και πάλι αντιδράσεις από πολλούς παρευρισκόμενους, είπε: «Ξέρω την αγάπη σας για την Τασούλα Κελεσίδου, αλλά η «Αναγέννηση» έχει επικεφαλής και είναι ο Βασίλης Οικονόμου»!

Ο Ηλίας Καφφές ήταν από εκείνους που μίλησαν στη Γ.Σ. και προσπάθησε να επιτεθεί στη Σοφία Σακοράφα, με αφορμή την τοποθέτηση τεχνικού συμβούλου στη Θεσσαλία. Το «κυρία μου», δεν το άφησε αναπάντητο η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και ήταν φάουλ από τον παράγοντα από τη Λάρισα. «Δεν δέχομαι σεξιστικές αναφορές. Έχω όνομα. Δεν έχω απαίτηση να με λέτε κυρία πρόεδρε, μπορείτε να με λέτε Σοφία. Είμαι η Σοφία του ελληνικού αθλητισμού και είμαι 13 χρονών στα γήπεδα».

Πάντως, όταν είπε ότι η Θεσσαλία θα σας καταψηφίσει, δεν έγινε, καθώς στο διοικητικό απολογισμό ψήφισαν 4 «ναι» και 3 «όχι» και στον οικονομικό απολογισμό ήταν 6-1 το σκορ!

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα σε κάποιο σημείο αναφέρθηκε και στον Βασίλη Σεβαστή. «Ο Βασίλης Σεβαστής όποτε ερχόταν στη Βουλή είχε δύο χαρακτηριστικά. Στήριζε τις θέσεις του ΣΕΓΑΣ με πάθος, κάτι που δεν το έχετε ξαναδεί και στήριζε τα προνόμια των αθλητών».

Στη Γ.Σ. ήταν και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και της ΚΑΕ Άρης κ. Λευτέρης Αρβανίτης, οποίος ψήφισε και αποχώρησε, καθώς ήθελε να προλάβει να ταξιδέψει για τον αγώνα μπάσκετ του Άρη με τον Προμηθέα Πάτρας.

Πολύ καλό ήταν και το προεδρείο της Γ.Σ., με επικεφαλής τον έμπειρο Σάκη Κουβάτσο, πρόεδρο του Κύδωνα Χανίων.

Συνολικά τελικά ψήφισαν 161 σωματεία από τα 178 που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στη Γ.Σ. Να θυμίσουμε τη ψηφοφορία. Για τον οικονομικό και ταμειακό απολογισμό και την έκθεση πεπραγμένων, τα Ναι ήταν 151, 9 Λευκά και 1 Όχι. Για την εξελεγκτική επιτροπή τα Ναι ήταν 152, τα Λευκά 8 και 1 Όχι. Τέλος, για την έγκριση απολογισμού και ισολογισμού και απαλλαγής της Διοίκησης από κάθε διαχειριστική ευθύνη, τα Ναι ήταν 151, 9 τα Λευκά και 1 το Όχι. Νωρίτερα για τον διοικητικό απολογισμό τα Ναι ήταν 142, τα Λευκά 3 και τα Όχι 4.

Πολύ σημαντικό ήταν που βρίσκονταν στην ίδια αίθουσα παλιοί μεγάλοι πρωταθλητές. Σοφία Σακοράφα, Τασούλα Κελεσίδου, Κώστας Κεντέρης, Χάρης Παπαδιάς, Λάμπρος Παπακώστας, Άγγελος Παυλακάκης.

Σημαντική ήταν όμως και η απουσία του Περικλή Ιακωβάκη, καθώς δεν ήταν στη Γ.Σ. με το σωματεία Α.Ε. Λεχαινών.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία