Διεθνή
Στην πόλη Σαμπαντέλ διεξήχθη το ισπανικό πρωτάθλημα Κ16. Από τους πρωταγωνιστές ήταν ο Χακσιέ Σοτομαγιόρ στο ύψος. Γιος του σπουδαίου Χαβιέ.

Χακσιέ Σοτομαγιόρ- Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά; Πρωταθλητής Ισπανίας Κ16 στο ύψος

Ο Χακσιέ Σοτομαγιόρ είναι μόλις 14 ετών. Κέρδισε με 1,91μ. που είναι ατομικό του ρεκόρ. Στην ίδια ηλικία ο πατέρας του Χαβιέ είχε ρεκόρ 2,00μ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Στην πόλη Σαμπαντέλ διεξήχθη το ισπανικό πρωτάθλημα Κ16. Από τους πρωταγωνιστές ήταν ο Χακσιέ Σοτομαγιόρ στο ύψος. Γιος του σπουδαίου Χαβιέ.

Ο νεαρός Ισπανός άλτης κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 1,91μ. Βελτίωσε κατά πολύ το ατομικό του ρεκόρ και μάλιστα, είχε καλά άλματα και στο 1,95μ. Είχε ατομική επίδοση 1,87μ. και ήταν κοντά στο 1,95μ., αλλά είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Ήταν σε καλή κατάσταση και μάλιστα, ο πατέρας όταν είδε τις πρώτες προσπάθειες του γιου του είπε σε ρεπόρτερ: «Πάμε για το χρυσό. Το βλέπω καλά». Η δημοσιογράφος ήταν η Γιολέιντι Γκόμεζ, μητέρα του Χακσιέ!

Δεύτερος στον αγώνα ήταν ο Ίκερ Ντίαζ Μοντίλ με 1,85μ. και τρίτος ο Χοακίν Γκονζάλες Γρανάδος με 1,83μ.

Και επειδή γίνονται ήδη συγκρίσεις…

Ο Χακσιέ είναι μόλις 14 ετών και πέρασε το 1,91μ. Ο πατέρας του στην ίδια ηλικία είχε περάσει τα 2,00μ., πριν υπερβεί τα 2,17μ. στα 15 του και τα 2,33μ. στα 16!

Ο μικρός Χακσιέ έχει όλη τη σεζόν μπροστά του για να δούμε αν θα πάει σε μεγαλύτερα ύψη. Για να δούμε αν το μήλο έχει πέσει ήδη κάτω από τη μηλιά!

Ν’ αναφέρουμε ό,τι στους ίδιους αγώνες στο μήκος πρώτος ήταν ο Αρτίθ Γκόνι Γκάνα με 7,03μ. που είναι εθνικό ρεκόρ Κ16. Τέλος, στα κορίτσια εθνικό ρεκόρ Κ16 πέτυχε η Μάρα Ρόλι στα 1.000μ. με 2.47.56.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία