Άλμα εις ύψος
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στηρίζει την απόφαση για τιμωρία των Ρώσων αθλητών για να μην αγωνίζονται σε διεθνείς αγώνες.

Μάχουτσικ: «Οι Ρώσοι αθλητές πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο»

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στηρίζει την απόφαση για τιμωρία των Ρώσων αθλητών για να μην αγωνίζονται σε διεθνείς αγώνες.

Η Ουκρανή άλτρια μιλώντας για το θέμα στο BBC με το γεγονός ότι η World Athletics έχει αποκλείσει τους Ρώσους αθλητές από αγώνες είπε χαρακτηριστικά:

«Νομίζω ότι η World Athletics πήρε τη σωστή απόφαση γιατί οι Ρώσοι αθλητές πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο και πολλοί Ρώσοι τον υποστηρίζουν. Δεν πρέπει ν’ αγωνιζόμαστε όταν οι άνθρωποί μας και τα παιδιά μας σκοτώνονται από το ρωσικό στρατό. Είναι τρομερό. Πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία άρχισε τον πόλεμο, αυτοί ήταν οι επιτιθέμενοι. Είναι πραγματικά τρομερό να το βλέπεις. Κάποιοι αθλητές ρωτήθηκαν ποιο ήταν το πρόβλημα. Νομίζω πολλοί από αυτούς δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και γι’ αυτό το κάνουν αυτή τη στιγμή».

Η 20χρονη πριν από λίγες ημέρες στο Βελιγράδι είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο ύψος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού. Η ίδια είχε ταξιδέψει οδικώς με αυτοκίνητο, περίπου τρεις ημέρες από το Ντνιέπρ στη Σερβία. Μετά τη νίκη της έλαβε πολλά μηνύματα. Ήταν σαν να της έλεγαν «σε ευχαριστούμε που χαμογελούμε», όπως είχε πει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της. «Είχαν πολλά κακά νέα; Είναι σε πόλεμο. Αλλά όταν με είδαν να κερδίζω, ότι πήρα το χρυσό μετάλλιο για την πατρίδα μου, την Ουκρανία, έδειξε ότι οι Ουκρανοί είναι δυνατοί άνθρωποι. Τους έδωσα την ευκαιρία να χαμογελάσουν λίγο». Η οικογένεια της Μάχουτσικ είναι χωρισμένη. Κάποιοι βρίσκονται στο Ντνιέπρ και άλλοι στην Πολωνία.

Φωτογραφία: stivostime/ Angelos Zymaras

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία