Η Ελπίδα Τόκα έζησε μια μοναδική εμπειρία. Η Ελληνίδα αθλήτρια είχε πρόσκληση και αγωνίστηκε στα 400μ. εμπόδια στον κλειστό στη Μιραμάς.

Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από τους Γάλλους διοργανωτές ως ανεπίσημο παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 400μ. εμπόδια σε άνδρες και γυναίκες.

Συγκεντρώθηκαν πολλοί πρωταθλητές από διάφορες ηπείρους. Ανάμεσά τους από την Ελλάδα και την Ευρώπη η Ελπίδα Τόκα. Αρχικά έτρεξε στις ημιτελικές σειρές και με επίδοση 62.56 στα 400μ. εμπόδια πέρασε στον τελικό. Στον τελικό κατέλαβε την 4η θέση με 62.51. Νικήτρια ήταν η Κάιλα Μπάρμπερ με 57.99. Η Αμερικανίδα σημείωσε την 3η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα σε κλειστό. Δεύτερη ήταν η Τζαμαϊκανή Μέλανι Γουόκερ με 60.09. Πρόκειται για την ολυμπιονίκη στα 400μ. εμπόδια το 2008 στο Πεκίνο. Τρίτη ήταν η Πορτογαλίδα πρωταθλήτρια Τζουλιάνα Γκερέρο.

«Έτρεξα για πρώτη φορά 400μ. εμπόδια σε κλειστό. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Είμαι και πολύ χαρούμενη από την επίδοσή μου. Ουσιαστικά δεν είχα κάνει προπόνηση στα 400μ. εμπόδια. Τη χειμερινή περίοδο ασχολήθηκαν με διάφορα αγωνίσματα και κατέβηκα στο πένταθλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η παρουσία μου στη Μιραμάς μου άνοιξε την όρεξη για τον ανοιχτό. Θα επικεντρωθώ στα 400μ. εμπόδια, που θα είναι και το αγώνισμα που θα κάνω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Όμως μέσα στη σεζόν θα πάρω μέρος σε αγώνες και θα δοκιμάζω διάφορα αγωνίσματα. Μου αρέσει η ποικιλία. Να δοκιμάζω νέα πράγματα», λέει στο Stivositime η 29χρονη.

Πάντως, με την επιστροφή της από τη Γαλλία κόλλησε και εκείνη covid και είναι σε καραντίνα. Ελπίζει την Κυριακή να τρέξει στα 400μ. σε αγώνες στην Αίγινα, όπως έχει προγραμματίσει. Να θυμίσουμε ότι το ατομικό της ρεκόρ στα 400μ. εμπόδια είναι 58.88. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στο ΣΕΦ συγκέντρωσε στο πένταθλο 3.067β.

Σε ό,τι αφορά το σπέσιαλ μίτινγκ στη Μιραμάς στους άνδρες στα 400μ. εμπόδια νικητής ήταν ο Τζαμαϊκανός Μάλικ Τζέιμς Κινγκ σε 49.58. Δεύτερος ήταν ο Ιάπωνας Μασαγιούκι Ομπαγιάσι με 51.14 και τρίτος ο Βρετανός Τάιρι Ντόνοβαν με 52.15.