Άλμα εις ύψος

Βελιγράδι: Χρυσό στο ύψος η Μάχουτσικ- Η Βούκοβιτς 4η

Η Μάχουτσικ με 2,02μ. σημείωσε την επίδοση της χρονιάς. Δεύτερη ήταν η Αυστραλή Πάτερσον με 2,00μ. και τρίτη η Ντουμποβίτσκαγια από το Καζακστάν με 1,98μ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ χάρισε μια στιγμή περηφάνιας στον Ουκρανία που βιώνει τη φρίκη ενός πολέμου. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος.

Αν κάποιος παρακολουθούσε τη φετινή σεζόν, δεν θα την έχριζε φαβορί. Δεν παύει να είναι όμως μεγάλη αθλήτρια και το απέδειξε και στην Stark Arena. Η «χάλκινη» ολυμπιονίκης στο Τόκιο, «πέταξε» στα 2,02μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Είναι οι πρώτος παγκόσμιος τίτλος για την 20χρονη και ήρθε με την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Πέρασε με την πρώτη τα 2,02μ. και στη συνέχεια απέτυχε τρεις φορές στα 2,04μ.

Η Ελεανόρ Πάτερσον, που ήταν από τα φαβορί, ανέβηκε στο βάθρο, αλλά στο δεύτερο σκαλί, όπως στο Τόκιο. Τότε έχασε από τη Ρωσίδα Μαρίγια Λασίτσκενε, τώρα από την Μάχουτσικ. Πάντως, ήταν και πάλι εντυπωσιακή η ύψους 1,82μ. άλτρια. Η Αυστραλή πέρασε τα 2,00μ. και πέτυχε ρεκόρ Ωκεανίας.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ναντέζντα Ντουμποβίτσκαγια από το Καζακστάν με 1,98μ. που είναι ρεκόρ Ασίας.

Κοντά στο βάθρο βρέθηκε η Μαρίγια Βούκοβιτς. Η άλτρια από το Μαυροβούνιο με 1,95μ. πήρε την 4η θέση. Πλησίασε το ατομικό της που είναι 1,96μ., αλλά δεν τα κατάφερε στο 1,98μ. για να έμπαινε στα μετάλλια. Η 30χρονη είχε τις οδηγίες της Ιωάννας Σιώμου.

 

Οι Σέρβοι είχαν λόγο να χειροκροτήσουν στον τελικό του ύψους, αφού αγωνίζονταν η πρωταθλήτριά τους, Ανγκελίνα Τόπιτς. Η νεαρή με 1,88μ. πήρε την 9η θέση.

Φωτογραφίες: stivostime/ Angelos Zymaras

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία