Γιάννης Μαμουζέλος
Ήταν καιρός να αλλάξει το «δόγμα ΣΕΓΑΣ» για τη διεθνή μας παρουσία και περάσαμε σε μια «νέα θέση». Δεν συμμορφώθηκε κανείς με υποδείξεις.

Προς στιβικούς πρώτη επιστολή …

Ήταν καιρός να αλλάξει το «δόγμα ΣΕΓΑΣ» για τη διεθνή μας παρουσία και περάσαμε σε μια «νέα θέση». Δεν συμμορφώθηκε κανείς με υποδείξεις.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ασφαλώς δεν διεκδικώ το ρόλο και τη σοφία του Αποστόλου Παύλου για να απευθύνω ανάλογες επιστολές… Αλλά ακολούθησα το παράδειγμα για πρωτοτυπία, σε όσα νομίζω πως αξίζει να προσεχθούν με ηρεμία, μετά τη ΓΣ του ΣΕΓΑΣ την Κυριακή.

Πρώτα απ’ όλα ας ξεκινήσουμε από την «Αναγέννηση» και τον κ. Οικονόμου που βέβαια έχει τους λόγους και τους σκοπούς του που εμφανίζεται ως «εν δυνάμει ηγέτης» σε έναν σημαντικό αθλητικό χώρο, όπως ο στίβος. Γιατί -μη ξεχνάμε- είναι πολιτικός, χρειάζεται και το θεαθήναι…

Μίλησε για την επιλογή των αθλητών & αθλητριών μας στις ευρωπαϊκές ή παγκόσμιες διοργανώσεις βάσει ορίων WA & EAA και για πλήρεις ομάδες στους Βαλκανικούς, χάρη σε πίεση της παράταξης!

Οφείλω να επαναφέρω στη μνήμη ή στη γνώση σας ότι για μεγάλο διάστημα διάφορες διοικήσεις και τεχνική ηγεσία του ΣΕΓΑΣ είχαν υιοθετήσει ως «στρατηγική» τα αυστηρότερα «ελληνικά όρια» με στόχο τη δυσκολότερη εξασφάλιση συμμετοχής σε ένα Παγκόσμιο ή Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ειδικά Α/Γ. Επίσης επιλεκτική ήταν η συμμετοχή σε Βαλκανικά πρωταθλήματα…

Η «στρατηγική» αυτή στηριζόταν στη λογική ότι όσοι με δυσκολότερο τρόπο εξασφάλιζαν συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις τόσο περισσότερες πιθανότητες θα είχαν να σημειώσουν εκεί διακρίσεις ή αξιοπρόσεκτα αποτελέσματα!

Δεν ήθελε δηλ. η Ομοσπονδία και η τεχνική ηγεσία (όχι φυσικά για οικονομία…) να πηγαίνουν αρκετοί αθλητές/τριες σε μια διοργάνωση, αλλά δυο τρεις να είναι στα μετάλλια ή πέντε στον τελικό, αλλά λ.χ. ακόμη δέκα στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης των προκριματικών… Επίσης στους κατ’ όνομα Βαλκανικούς (που πλέον δεν είναι αγώνες έξη Κρατών, όπως παλιά…) δεν ήθελε ο ΣΕΓΑΣ να υπάρχει απλώς μια συμμετοχή στο δόγμα και ο τελευταίος αξίζει το χειροκρότημα!

Αμφιβάλλω πολύ αν η μετά «εποχής Σεβαστή» διοίκηση του ΣΕΓΑΣ θα ακολουθούσε (ακόμη και για τις εντυπώσεις…) την ίδια πολιτική και μάλλον δεν χρειαζόταν την  πίεση του «βάρους» του κ. Οικονόμου για να το κάνει!

Επίσης, δεν είμαι απόλυτος, αλλά νομίζω ότι ισχύει έστω και ως σύσταση, ότι και η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θέλουν οι χώρες να στέλνουν ομάδες σύμφωνα με τα δικά τους όρια και όχι αυστηρότερα «εθνικά», για να μην περιορίζεται δραστικά ο πλουραλισμός και αριθμός συμμετοχής, καθώς μάλλον η παρατεταμένη οικονομική κρίση αποθάρρυνε πολλές χώρες σε αυξημένες συμμετοχές…

Επομένως μάλλον ήταν καιρός να αλλάξει το «δόγμα ΣΕΓΑΣ» για τη διεθνή μας παρουσία και περάσαμε σε μια «νέα θέση» και όχι το «ευτυχώς συμμορφώθηκαν προς τις υποδείξεις μας…» που ακούστηκε στην αίθουσα και γράφτηκε στις ανακοινώσεις…

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Γιάννης Μαμουζέλος

Γιάννης Μαμουζέλος

Γιάννης Μαμουζέλος - Αρθρογραφία