Διεθνή
Η Κένυα δημοσιοποίησε για πρώτη φορά λίστα 20 αθλητών και αθλητριών που τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό λόγω παραβίασης των κανόνων αντιντόπινγκ.

Στον «τάκο» έβγαλαν οι Κενυάτες τα ονόματα των «ντοπέ» αθλητών

Ανάμεσα στα ονόματα που ανακοίνωσε η Κένυα, ήταν ο Μάικλ Σαρούνι, πρωταθλητής στα 800μ., που για πολλούς θεωρούνταν ο επόμενος Ντέιβιντ Ρουντίσα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Κένυα δημοσιοποίησε για πρώτη φορά λίστα 20 αθλητών και αθλητριών που τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό λόγω παραβίασης των κανόνων αντιντόπινγκ.

Συγκεκριμένα ο κενυατικός οργανισμός αντιντόπινγκ (AKAD), προχώρησε στη δημοσιοποίηση των ονομάτων των αθλητών που έχουν βρεθεί «ντοπέ».

Είναι η πρώτη φορά που ο ADAK δημοσιοποιεί τα ονόματα των παραβατών ντόπινγκ, πριν την ακρόαση. Από αυτούς 15 αθλητές είναι γνωστά ονόματα. Ανάμεσά τους η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ομαδικό το 2017 και πρώην πρωταθλήτρια Αφρικής στα 10.000μ., Άλις Ναουγιούνα, ο δύο φορές πρωταθλητής Αφρικής στο ύψος Μάθιου Σόουϊ, η Πρισίλα Ταμπούντα, ο πρωταθλητής στα 800μ. Μάικλ Σαρούνι (φωτό) ο οποίος για πολλούς θεωρούνταν ο επόμενος Ντέιβιντ Ρουντίσα.

Επίσης, η δρομέας Τζορτζίνα Ρόνο, 3η το 2012 στο μαραθώνιο στη Βοστόνη και η Αγκάθα Κιμασουάι. Ακόμη ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κ20 το 2016 στα 1.500μ. Κουμάρι Τάκι, η φιναλίστ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν στα 5.000μ. Γκλόρια Κίτι και τέλος, οι Μάικλ Κίμπετ, Σάμουελ Λομόι, Έσθερ Κακούρι, Έβελιν Σιόμπουα, Λίντια Σιμίγιου, Βίνσεντ Κοσγκέι και Στέλα Μπαρσόσιο.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία