Η Κένυα δημοσιοποίησε για πρώτη φορά λίστα 20 αθλητών και αθλητριών που τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό λόγω παραβίασης των κανόνων αντιντόπινγκ.

Συγκεκριμένα ο κενυατικός οργανισμός αντιντόπινγκ (AKAD), προχώρησε στη δημοσιοποίηση των ονομάτων των αθλητών που έχουν βρεθεί «ντοπέ».

Είναι η πρώτη φορά που ο ADAK δημοσιοποιεί τα ονόματα των παραβατών ντόπινγκ, πριν την ακρόαση. Από αυτούς 15 αθλητές είναι γνωστά ονόματα. Ανάμεσά τους η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ομαδικό το 2017 και πρώην πρωταθλήτρια Αφρικής στα 10.000μ., Άλις Ναουγιούνα, ο δύο φορές πρωταθλητής Αφρικής στο ύψος Μάθιου Σόουϊ, η Πρισίλα Ταμπούντα, ο πρωταθλητής στα 800μ. Μάικλ Σαρούνι (φωτό) ο οποίος για πολλούς θεωρούνταν ο επόμενος Ντέιβιντ Ρουντίσα.

Επίσης, η δρομέας Τζορτζίνα Ρόνο, 3η το 2012 στο μαραθώνιο στη Βοστόνη και η Αγκάθα Κιμασουάι. Ακόμη ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κ20 το 2016 στα 1.500μ. Κουμάρι Τάκι, η φιναλίστ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν στα 5.000μ. Γκλόρια Κίτι και τέλος, οι Μάικλ Κίμπετ, Σάμουελ Λομόι, Έσθερ Κακούρι, Έβελιν Σιόμπουα, Λίντια Σιμίγιου, Βίνσεντ Κοσγκέι και Στέλα Μπαρσόσιο.