Διεθνή
Το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Ταλάνς, με το παραδοσιακό μίτινγκ Decastar, ολοκληρώνεται και η σειρά μίτινγκ συνθέτων της World Athletics.

Στο Ταλάνς η τελευταία πράξη για τη σειρά μίτινγκ συνθέτων της World Athletics

Στη βαθμολογία προηγούνται στο δέκαθλο ο Σιμόν Εχάμερ και στο έπταθλο η Αντριάνα Σούλεκ, που θα απουσιάζουν όμως από το μίτινγκ στο Ταλάνς.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Ταλάνς, με το παραδοσιακό μίτινγκ Decastar, ολοκληρώνεται και η σειρά μίτινγκ συνθέτων της World Athletics.

Μετέχουν μεγάλα ονόματα του δεκάθλου και του επτάθλου, αλλά θα απουσιάζουν οι δύο αθλητές που προηγούνται στη σειρά, ο Σιμόν Εχάμερ και η Αντριάνα Σούλεκ. Ο Ελβετός με τρεις συμμετοχές έχει συγκεντρώσει 3.578 βαθμούς και η Πολωνή στο έπταθλο επίσης, με τρεις παρουσίες έχει 3.498β.

Ο αγώνας στη γαλλική πόλη ανήκει στην κατηγορία World Combined Events Tour Gold. Στις γυναίκες θα πάρει μέρος η Ολλανδή «χάλκινη» ολυμπιονίκης του επτάθλου Έμα Οοστερβέχελ, που έχει ατομικό ρεκόρ 6.590β. Ακόμη η Αυστριακή πρωταθλήτρια Ιβόνα Ντάντιτς (6.552β.) και η Γερμανίδα πρωταθλήτρια Τζέραλντιν Ροούκστουλ που έχει 6.391β. Στο δέκαθλο υπάρχουν 12 αθλητές που έχουν ατομικά ρεκόρ πάνω από 8.000 βαθμούς. Ανάμεσά τους ο Γερμανός «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017, Κάι Κάζμιρεκ (8.580), ο Λίντον Βίκτορ από τη Γρενάδα (8.539β.), ο Αμερικανός Στίβεν Μπαστιέν (8.485), ο Τσέχος Άνταμ Σεμπάστιαν Χέλτσελετ (8.335β.) και ο Σουηδός Μάρκους Νίλσον (8.327β.). Το συνολικό χρηματικό έπαθλο που θα δοθεί στο νικητή είναι 30.000 δολάρια με τον όγδοο να λαμβάνει 5.000 δολάρια.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Nassos Triantafyllou

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία