Διεθνή
Ένας σκίουρος, με το όνομα Gfreidi θα κρατάει παρέα σε όλους που θα είναι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται 15-21 Αυγούστου στο Μόναχο.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο παρέα με τον σκίουρο Gfreidi!

Ο σκίουρος Gfreidi επιλέχθηκε ανάμεσα σε 600 μασκότ και νικήτρια ήταν η 8χρονη Στέφανι από τη Νυρεμβέργη.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ένας σκίουρος, με το όνομα Gfreidi θα κρατάει παρέα σε όλους που θα είναι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται 15-21 Αυγούστου στο Μόναχο.

Οι διοργανωτές έκαναν τα αποκαλυπτήρια της μασκότ, που είναι ένας σκίουρος. Θα παίξει μεγάλο ρόλο στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, εννέα στον αριθμό που θα γίνουν το καλοκαίρι στην πόλη της Γερμανίας. Ν’ αναφέρουμε ό,τι οι αγώνες ξεκινούν 11 Αυγούστου, αλλά ο Στίβου 15 και διαρκούν μέχρι τις 21.

Ο Γκφράιντι, όπως προφέρεται «fry-dee» σημαίνει «να είσαι χαρούμενος» στα βαυαρικά. Και επιλέχθηκε από 600 που κατέθεσαν σχέδιο στο διαγωνισμό για τη μασκότ των αγώνων. Νικήτρια ήταν η 8χρονη Στέφανι από τη Νυρεμβέργη.

«Ο διαγωνισμός για τη μασκότ αποδείχθηκε μια μεγάλη επιτυχία. Μια επιτροπή επέλεξε τον σκίουρο με το «Βαυαρικό άγγιγμα», γιατί είναι δημοφιλές ζώο που συναντάται σε όλη την Ευρώπη. Επιπλέον είναι ζωηρό, γρήγορο, πονηρό και μπορεί να αναρριχηθεί, έτσι ταιριάζει υπέροχα με το πολύχρωμο αθλητικό μας πρόγραμμα. Η μικρή Στέφανι έκανε σπουδαία δουλειά ζωγραφίζοντάς το. Είναι πανέξυπνο και το όνομα. Gfreidi συμβολίζει τη βαυαρική αυθεντική πόλη…», δήλωσε μεταξύ άλλων η Μάριον Σεν, διευθύντρια του Ολυμπιακού Πάρκου του Μονάχου.

Ο Γκφράιντι μαζί με την Μαλάικα Μιχάμπο, τον Τόμας Ρόλερ, μαζί με τον γυμναστή Μαρσέλ Νγκουγέν και τον παίκτη του πινγκ πονγκ Ντιμίτρι Οβτσάροφ είναι οι πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Μονάχου.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία