Γενικά
Μια σημαντική ενέργεια έγινε, που θα δώσει διαφορετική αίγλη στο Πορτάραθλον. Κορυφαίες Ουκρανές αθλήτριες θα έρθουν για καμπ και αγώνες.

Στη Νάξο η Εθνική ομάδα Ουκρανίας γυναικών στο έπταθλο για καμπ και το Πορτάραθλον

Στη Νάξο για το Πορτάραθλον θα βρεθούν η Ιουλία Λόμπαν, 10η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και η Νταρίνα Σλόμποντα που έχει ατομικό ρεκόρ στο έπταθλο 6.208β.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Μια σημαντική ενέργεια έγινε, που θα δώσει διαφορετική αίγλη στο Πορτάραθλον. Κορυφαίες Ουκρανές αθλήτριες θα έρθουν για καμπ και αγώνες.

Συγκεκριμένα η ουκρανική ομοσπονδία στίβου αποδέχτηκε την πρόσκληση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων. Κλιμάκιο της Εθνικής ομάδας γυναικών του επτάθλου θα έρθει για προετοιμασία στη Νάξο τον Μάιο.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων θέλοντας να τονίσει την αλληλεγγύη της στον ουκρανικό λαό προσκάλεσε αθλήτριες με τους προπονητές τους. Έτσι, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου στο όμορφο νησί των Κυκλάδων θα έρθουν τρεις δυνατές αθλήτριες των συνθέτων αγωνισμάτων με τους προπονητές τους. Εκτός από την προετοιμασία τους, θα μετάσχουν και στο φετινό «Πορτάραθλον».

Πρόκειται για την Νταρίνα Σλόμποντα, που έχει ατομικό ρεκόρ 6.208β. στο έπταθλο. Είναι πέντε φορές πρωταθλήτρια Ουκρανίας στο επταθλο και νικήτρια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων Συνθέτων Αγωνισμάτων.

Την Ιουλία Λόμπαν (φωτό), με ατομικό ρεκόρ στο έπταθλο 5.938β. Η 21χρονη μετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι στο πένταθλο και πήρε την 10η θέση. Επίσης, η ανερχόμενη Ντάρια Ντιχάνοβα.

Τις αθλήτριες θα συνοδεύει ο εθνικός προπονητής και παλιός μεγάλος πρωταθλητής των συνθέτων Ολέκσι Κασιάνοφ. Μαζί και οι Ολένα Στουπατσένκο και Γιάνα Κασιάνοβα.

Η συμμετοχή των τριών κορυφαίων αθλητριών στους αγώνες ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά το επίπεδο των αγώνων. Το Πορτάραθλον, που αναβαθμίστηκε και μπήκε στην κατηγορία bronze μίτινγκ, θα γίνει 21-22 Μαΐου.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία