Γενικά

Το Πορτάραθλον έγινε bronze και ετοιμάζεται για τις 21-22 Μαΐου

Στο φετινό Πορτάραθλον αναμένεται να πάρουν μέρος 18 αθλητές στο δέκαθλο και 18 αθλήτριες στο έπταθλο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Από την αρχή το Πορτάραθλον είχε θέσει τις βάσεις για έναν πετυχημένο αγώνα συνθέτων στην Ελλάδα. Αυτό μεταφράστηκε και με τον τίτλο bronze!

Το διεθνές μίτινγκ συνθέτων αγωνισμάτων που φιλοξενείται στη Νάξο, χάρη στις ενέργειες των ανθρώπων της ΕΑΣ Κυκλάδων, κατάφερε να αναβαθμιστεί και φέτος ανήκει στην κατηγορία C της World Athletics. Ένας από τους ανθρώπους που είχε το όραμα για αυτό τον αγώνα είναι ο πρόεδρος του ΑΟ Μυκόνου, Δημήτρης Πάππας. Ο αγώνας δίνει διαφορετική αίγλη σε όλες τις Κυκλάδες και στα νησιά του Αιγαίου. Στηρίζεται εν μέρει από την Περιφέρεια και τον Δήμο, αλλά τέτοιες προσπάθειες χρειάζονται περισσότερη οικονομική βοήθεια. Από χορηγούς και κυρίως, από την τοπική κοινωνία. Κάτι που γίνεται στο εξωτερικό, αλλά δύσκολα στη χώρα μας.

Όπως και να’ χει το διεθνές μίτινγκ «Πορτάραθλον» πήρε ένα «παράσημο» στην προσπάθεια που κάνει. Τώρα ετοιμάζεται για τον φετινό αγώνα, που είναι προγραμματισμένος στις 21 και 22 Μαΐου. Μάλιστα, υπάρχει σκέψη για συμμετοχή 18 αθλητών στο δέκαθλο και 18 αθλητριών στο έπταθλο. Επίσης, οι διοργανωτές θέλουν να έχουν και μια σειρά με αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας Κ20. Αυτή την εποχή ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις για να κλειστούν οι αθλητές που θα έρθουν από το εξωτερικό. Σίγουρα πάντως, θα πάρουν μέρος οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές των συνθέτων. Όπως στις γυναίκες την Σοφία Υφαντίδου και την Στέλλα Τζικανούλα και στους άνδρες τον Άγγελ0- Τζανή Ανδρέογλου που κέρδισε στον κλειστό το έπταθλο.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία