Διεθνή
Ο πόλεμος έδειξε για άλλη μια φορά το σκληρό του πρόσωπο. Ο Ουκρανός πρωταθλητής Βολόντιμιρ Αντρόστσουκ σκοτώθηκε στη μάχη στο Μπάχμουτ.

Σκοτώθηκε στη μάχη ο Ουκρανός πρωταθλητής Βολόντιμρ Αντρόστσουκ

Ο 22χρονος Βολόντιμρ Αντρόστσουκ αγωνίζονταν στο δέκαθλο και είχε ατομικό ρεκόρ στην κατηγορία Κ20 6.491β.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο πόλεμος έδειξε για άλλη μια φορά το σκληρό του πρόσωπο. Ο Ουκρανός πρωταθλητής Βολόντιμιρ Αντρόστσουκ σκοτώθηκε στη μάχη στο Μπάχμουτ.

Την ανακοίνωση της δυσάρεστης είδησης έκανε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Αντόν Χεραστσένκο. Ο Βολόντιμιρ ήταν 22 ετών και σκοτώθηκε σε μάχη που έγινε κοντά στην πόλη Μπάχμουτ (Αρτεμόβσκ), λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ντόνετσκ.

Είχε εκπροσωπήσει την πατρίδα του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιόρ και αγωνίστηκε στο δέκαθλο. Αγωνίστηκε τελευταία φορά τον Μάιο του 2021 στην Ουκρανία στον ακοντισμό. Είχε ατομικό ρεκόρ στο δέκαθλο Κ20 6.491β. και 4.776β. στο έπταθλο στον κλειστό στην Κ20.

«Ο Βολόντιρ Αντρόστσουκ, Ουκρανός αθλητής στίβου, μέλος της εθνικής ομάδας, πέθανε σε μάχη κοντά στο Μπάχμουτ. RIP Βολόντιμιρ. Συνεχίζουμε να χάνουμε τους καλύτερους ανθρώπους μας».

Η World Athletics δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει το θάνατο του αθλητή, αλλά τόνισε πώς ο αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία έχει οδηγήσει στην απόφαση στη μη συμμετοχή Ρωσίας και Λευκορωσίας σε διοργανώσεις της. «Ενώ δεν μπορέσαμε να επαληθεύσουμε αυτή τη φοβερή είδηση, ο λόγος που η World Athletics απέκλεισε ρωσικές και λευκορωσικές ομάδες και αθλητές από τους αγώνες μας πέρσι οφείλεται στο αντίκτυπο του πολέμου της Ρωσίας στους Ουκρανούς αθλητές και τις οικογένειες και τους υποστηρικτές τους», είπε εκπρόσωπος της WA στο «insidethegames».

Οι ρωσικές δυνάμεις πρόσφατα είχαν εντείνει τις επιθέσεις και τις προσπάθειες για να πάρουν τον έλεγχο της πόλης του Μπάχμουτ, η οποία βρίσκεται κυρίως σε ερείπια. Στις αρχές του περασμένου μήνα, μόνο κοντά στους 15.000 κατοίκους είχαν απομείνει από το συνολικό πληθυσμό των 80.000. Στη διάρκεια των μαχών στην πόλη είχε σκοτωθεί πριν από λίγες ημέρες ο Ουκρανός Ντίμτρο Σάρπαρ, πρωταθλητής του καλλιτεχνικού πατινάζ, που μετείχε στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2016 στο Λιλεχάμερ.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία