Μαραθώνιος
Η Νατάλια Λεχόνκοβα που έτρεξε την Κυριακή στο μαραθώνιο στη Βιέννη, δεν επιστρέφει στην πατρίδα της, την Ουκρανία, λόγω του πολέμου.

Η Ουκρανή Νατάλια Λεχόνκοβα δεν επιστρέφει στην πατρίδα της

Η Νατάλια Λεχόνκοβα πήρε την 11η θέση στο μαραθώνιο στη Βιέννη με επίδοση 2:38.52.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Νατάλια Λεχόνκοβα που έτρεξε την Κυριακή στο μαραθώνιο στη Βιέννη, δεν επιστρέφει στην πατρίδα της, την Ουκρανία, λόγω του πολέμου.

Η 39χρονη δρομέας ήταν 11η στο μαραθώνιο της αυστριακής πρωτεύουσας σε 2:38.52. Νωρίτερα είχε φύγει από τη χώρα της για περίπου τρεισήμισι μήνες και είχε πάει προετοιμασία στο Κιργιστάν. «Όταν έφυγα δεν περιμέναμε ότι θα γινόταν πόλεμος. Είμαι σε επαφή με τους γείτονες μέσω των social media και μου είπαν ότι είναι ακόμη ήσυχα, αλλά βλέπουν να πετούν πύραυλοι», είπε η Λεχόνκοβα. Κανένας από την οικογένειά της δεν βρίσκεται τώρα στην Ουκρανία. Η μητέρα της ζει στην Τερνόπολη, όχι πολύ μακριά από το Λβοβ, αλλά ταξίδεψε στη Χαϊδελβέργη ως πρόσφυγας. «Ο αδελφός μου ζει στο Μαϊάμι εδώ και αρκετό καιρό και ο πατέρας μου πήγε στο Καζακστάν. Ήταν εκεί, αλλά πέθανε μερικούς μήνες μετά σε ηλικία 62 ετών, μετά που είχε κάνει το εμβόλιο Σπούτνικ», κατέληξε η γεννημένη το 1982 στην πόλη Καζάκ, στην τότε Σοβιετική Ένωση. Το 1998 μετακόμισε στο Μπερεζάνι της Ουκρανίας. Είχε μετάσχει στο μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Ζανέιρο. Έχει κερδίσει σε τέσσερις μαραθωνίους, το 2013 στο Μπέλφαστ, το 2015 και το 2017 στο Δουβλίνο και το 2016 στο Λος Άντζελες.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία