Κλειστός Στίβος
Έφθασε η ώρα. Το Σάββατο ξεκινάει η δράση στο ΣΕΦ με τη διεξαγωγή της πρώτης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Θα γίνουν 13 τελικοί.

ΣΕΦ: Το Σάββατο η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος- 13 τελικοί

Στις συμμετοχές που ξεχωρίζουν στο ΣΕΦ είναι Καρύδη στο τριπλούν, Καραλής στο επί κοντώ, Γκούσιν στο ύψος, Σπανουδάκη και Ζήκος στα 60μ., Δημητράκης και Μαρινάκου στα 1.500μ. και Πανταζής, Τσιάμης στο τριπλούν.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Έφθασε η ώρα. Το Σάββατο ξεκινάει η δράση στο ΣΕΦ με τη διεξαγωγή της πρώτης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Θα γίνουν 13 τελικοί.

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας. Το πρωί θα διεξαχθούν τα τέσσερα πρώτα αγωνίσματα του επτάθλου και οι προκριματικές σειρές στα 60μ. και τα 400μ.

Στο έπταθλο τον πρώτο λόγο έχει ο Άγγελος-Τζανής Ανδρέογλου, ενώ ξεχωρίζουν ακόμη ο Μιχάλης Κιάφας και ο Αντώνης Ανδρέογλου. Εκτός συναγωνισμού μετέχει ο Πολωνός πρωταθλητής Πάβελ Βιέσιολεκ. Θα διεξαχθούν 60μ., μήκος, σφαίρα και ύψος.

Το απόγευμα οι τελικοί αρχίζουν με το τριπλούν γυναικών, όπου μετέχει η Σπυριδούλα Καρύδη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είναι φαβορί για τη νίκη και θέλει να το συνδυάσει με ένα καλό άλμα. Θα αγωνιστεί και η Σωτηρία Ράπτη που είχε κάνει πολύ καλή εμφάνιση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20.

Στη σφαιροβολία ανδρών ξεχωρίζει το δίδυμο Οδυσσέας Μουζενίδης και Τάσος Λατιφλάρι που κυνηγούν βολές πάνω από τα 19μ.

Στα 3.000μ. βάδην ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Όλγας Φιάσκα με την Ευσταθία Κουρκουτσάκη.

Στο επί κοντώ θα δούμε τον Εμμανουήλ Καραλή να επιχειρεί να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ με 5,81μ. που έχει κάνει δύο φορές τη φετινή σεζόν.

Στα 5.000μ. βάδην ανδρών αγωνίζεται ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης.

Το ύψος γυναικών αναμένεται να είναι από τα κορυφαία αγωνίσματα της ημέρας. Θα θυμίζει διεθνές μίτινγκ. Εκτός συναγωνισμού μετέχουν η Μαυροβούνια Μαρίγια Βούκοβιτς, η Σέρβα Αντζελίνα Τόπιτς και η Κύπρια Δέσποινα Χαραλάμπους. Από ελληνικής πλευράς το φαβορί είναι η Τατιάνα Γκούσιν. Είναι δηλωμένες ακόμη η Ιωάννα Ζάκκα, η Παναγιώτα Δόση, η Ελευθερία Χριστογεώργου και η Δέσποινα Μαλταμπέ.

Στα 60μ. στους άνδρες ο Κώστας Ζήκος δεν κυνηγάει μόνο τη νίκη, αλλά και το όριο (6.63) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στα 60μ. η Ραφαέλα Σπανουδάκη έχει το όριο, αλλά θέλει και την καλή επίδοση, κάτω από το 7.28 που έχει φέτος. Στο αγώνισμα η Μαρία Γάτου θα προσπαθήσει να πιάσει το όριο (7.30).

Στο τριπλούν ανδρών ο Ανδρέας Πανταζής θέλει να επιστρέψει στις καλές επιδόσεις, έχοντας «παρακαταθήκη» το 16,79μ. που είχε πετύχει στην Καρλσρούη. Ο πολυνίκης Δημήτρης Τσιάμης από την άλλη θέλει να συνεχίσει το σερί.

Στα 1.500μ. ανδρών ο Ανδρέας Δημητράκης κάνει ντεμπούτο και θέλει να προσθέσει άλλη μια νίκη στο ενεργητικό του στο αγώνισμα. Στις γυναίκες ξεχωρίζει η Αναστασία Μαρινάκου, που θα έχει βασική αντίπαλο την Ανθή- Κοραΐνη Κυριακοπούλου.

Τέλος, στα 400μ. στους άνδρες ο Γιάννης Ντέτσικας είναι ο καλύτερος. Θα έχει αντιπάλους τον Σπύρο Δουκατέλη και τον Κώστα Νάκο.

Στις γυναίκες ερωτηματικό είναι η Ειρήνη Βασιλείου, που φαίνεται πως θα μπει μόνο στα 800μ. Από τα φαβορί είναι η Ανδριάνα Φέρρα. Από εκεί και πέρα κυνηγούν την καλή επίδοση η Μαρίτα Αργυρού, η Ελπίδα Καρκαλάτου και η Κορίνα Πολίτη.

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία