Το ύψος γυναικών θα αποτελέσει ένα από τα δυνατά αγωνίσματα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Θα πάρουν μέρος η Βούκοβιτς, η Τόπιτς και η Χριστοφή.

Οι τρεις πρωταθλήτριες θα μετάσχουν το Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας εκτός συναγωνισμού. Θα θυμίζει διεθνές μίτινγκ. Η Μαρίγια Βούκοβιτς έχει περάσει φέτος το 1,96μ. που είναι η τρίτη καλύτερη φέτος στον κόσμο. Η άλτρια από το Μαυροβούνιο ως γνωστόν γυμνάζεται στην Αθήνα με την Ιωάννα Σιώμου. Έχει δηλωθεί η Αντζελίνα Τόπιτς, η κόρη του παλιού σπουδαίου άλτη Ντράγκουτιν. Η νεαρή Σέρβα έχει εντυπωσιάσει φέτος έχοντας υπερβεί πρόσφατα το 1,89μ. Συγκεκριμένα η 17χρονη στις 20 Φεβρουαρίου στο Βελιγράδι πέρασε το 1,89μ. που είναι η δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο στην κατηγορία Κ18. Τέλος, θα αγωνιστεί και η Κύπρια πρωταθλήτρια Δέσποινα Χαραλάμπους. Η 21χρονη την περασμένη Κυριακή στην ημερίδα του ΣΕΦ είχε περάσει το 1,76μ. και πέτυχε ατομικό ρεκόρ στον κλειστό.

Οι τρεις άλτριες αναμένεται μέσα στον ανταγωνισμό, να τραβήξουν και τις Ελληνίδες που μετέχουν. Κορυφαία η πρωταθλήτρια του αγωνίσματος Τατιάνα Γκούσιν. Έχει περάσει φέτος το 1,83μ. και θέλει να επιστρέψει σε μεγάλα άλματα. Το ίδιο και οι Ιωάννα Ζάκκα, Παναγιώτα Δόση, Ελευθερία Χριστογεώργου και Δέσποινα Μαλταμπέ.