Κλειστός Στίβος
Ένα τελευταίο τεστ πριν από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού πραγματοποίησαν πολλοί Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στην ημερίδα στο ΣΕΦ.

ΣΕΦ: Η Γκούσιν 1,83μ. στο ύψος, η Καρύδη 13,50μ. στο τριπλούν, Ζήκος και Σπανουδάκη νικητές στα 60μ.

Στην ημερίδα στο ΣΕΦ η Σπανουδάκη και ο Ζήκος έκαναν φετινά ρεκόρ στα 60μ. Η Γκούσιν έκανε 1,83μ. στο ύψος, η Καρύδη 13,50μ. στο τριπλούν και η Μαγκούλια 15,74μ. στη σφαίρα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ένα τελευταίο τεστ πριν από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού πραγματοποίησαν πολλοί Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στην ημερίδα στο ΣΕΦ.

Καλή εμφάνισαν έκαναν δύο από τους κορυφαίους μας σπρίντερ, ο Κώστας Ζήκος και η Ραφαέλα Σπανουδάκη.

Ο πρώτος στις σειρές έτρεξε σε 6.70 που είναι η καλύτερη φετινή του επίδοση. Στη συνέχεια ο αθλητής του Βαγγέλη Κατσιάβα επικράτησε στον τελικό με 6.74.

Η Σπανουδάκη αρχικά στις σειρές στα 60μ. ήταν πιο γρήγορη με 7.28. Βελτίωσε τη φετινή της επίδοση. Στον τελικό επικράτησε με 7.29.

Στο ύψος η Τατιάνα Γκούσιν ήταν νικήτρια με 1,83μ. Η άλτρια της Ιωάννας Σιώμου προσπάθησε στο 1,86μ., είχε καλά άλματα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Στα 300μ. η Ανδριάνα Φέρρα νίκησε σε 38.28. Πέρασε γρήγορα το πρώτο μισό και έμεινε από δυνάμεις στο τέλος. Να θυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα στο ΣΕΦ και πάλι είχε τρέξει σε 38.01. Την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα στο αγώνισμα. Στους άνδρες καλός ήταν ο Γιάννης Ντέτσικας με 34.07.

Στο τριπλούν στο πρώτο της αγώνας η Σπυριδούλα Καρύδη κέρδισε με 13,50μ.

Πολύ καλή ήταν η Μαρία Μαγκούλια, που έριξε στη σφαιροβολία 15,74μ. Η αθλήτρια του Γιάννη Μπαρλή έκανε απόλυτο ατομικό ρεκόρ.

Στα 60μ. εμπόδια ανδρών νικητής ήταν ο Κώστας Δουβαλίδης με 7.98 και στις γυναίκες η Ελισάβετ Πεσιρίδου με 8.34.

Δηλώσεις

Τατιάνα Γκούσιν: «Δεν είμαι ευχαριστημένη. Ήθελα κάτι καλύτερο. Από λάθη δεν μπόρεσα να περάσω το 1,86μ. Όμως είμαι καλά και ελπίζω να βγει στους επόμενους αγώνες. Θα ήθελα έναν αγώνα στο εξωτερικό την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά δεν έχω κλείσει κάτι. Αν πάνε όλα καλά περιμένω κάτι καλύτερο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού».

Κώστα Ζήκος: «Είμαι σε καλή κατάσταση. Η προπόνηση δείχνει για πολύ καλύτερους χρόνους. Στον αγώνα δεν βγαίνει. Είμαι ευχαριστημένος για την επίδοσή μου στις σειρές. Στον τελικό αποσυντονίστηκα λίγο από την άκυρη. Ίσως να τριγυρνάει στο μυαλό μου το όριο. Όμως δεν αγχώνομαι. Πιστεύω πως θα βγει στις επόμενες κούρσες. Έχω το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και τους Βαλκανικούς Αγώνες».

Ραφαέλα Σπανουδάκη: «Με τσίμπησε δύο φορές το πόδι. Μια τενοντίτιδα με ταλαιπωρεί. Η αλήθεια είναι πως δεν ήθελα να μπω. Όμως το δοκίμασα. Είμαι ικανοποιημένη. Τώρα θα κάνω θεραπείες. Έχω μια πρόσκληση για Λιεβέν, αλλά πιστεύω ότι είναι νωρίς. Το πιο πιθανό είναι να μπω απευθείας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα».

Κώστας Δουβαλίδης: «Δυστυχώς μέχρι σήμερα χρειάστηκε να περάσουμε πολλά εμπόδια. Το μεγαλύτερο έχει να κάνει με τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Το στάδιο είναι κατεστραμμένο εδώ και καιρό και περιμένουμε πότε θα το φτιάξουν. Στην αρχή της εβδομάδας αντιμετώπισα έναν μικρό τραυματισμό στο χέρι, τον οποίο αντιμετώπισα απευθείας με το που έφτασα στην Αθήνα. Θέλω να πιστεύω πως από εδώ κι έπειτα τα πράγματα θα κυλήσουν χωρίς προβλήματα και θα καταφέρω να βγάλω την προπόνηση που χρειάζεται. Είμαι πίσω τόσο στο κομμάτι της προπόνησης, ενώ μου λείπουν και οι αγώνες. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εκεί όπου πιστεύω πως θα είμαι στην κατάσταση που πρέπει. Ο μεγάλος στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, διοργάνωση για την οποία έχουμε ακόμη χρόνο για να προετοιμαστούμε».

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία