Άλμα εις ύψος
Η Μαρίγια Βούκοβιτς κάθε αγώνα παρουσιάζεται και καλύτερη. Στη Μπάνσκα Μπίστριτσα η άλτρια από το Μαυροβούνιο πέρασε στο ύψος τα 1,96 μέτρα.

Ρεκόρ Μαυροβουνίου η Βούκοβιτς με 1,96μ.- Η Πάτερσον ρεκόρ Ωκεανίας με 1,99μ.

Η Μαρίγια Βούκοβιτς έχει βάλει υποψηφιότητα για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Μαρίγια Βούκοβιτς κάθε αγώνα παρουσιάζεται και καλύτερη. Στη Μπάνσκα Μπίστριτσα η άλτρια από το Μαυροβούνιο πέρασε στο ύψος τα 1,96 μέτρα.

Στο μίτινγκ ύψους στην πόλη της Σλοβακίας έγινε δυνατός αγώνας. Νικήτρια ήταν η Ελεανόρ Πάτερσον με 1,99μ. Η Αυστραλή πρωταθλήτρια σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο και ρεκόρ Ωκεανίας και φυσικά εθνικό και ατομικό ρεκόρ. Η Ουκρανή Γιαροσλάβα Μάχουτσικ ήταν δεύτερη με 1,96μ. Όσο πέρασε και η Βούκοβιτς, που ήταν 3η με διαφορά προσπαθειών. Η άλτρια από το Μαυροβούνιο σημείωσε εθνικό ρεκόρ και έχει περάσει στην τρίτη θέση στον κόσμο μαζί με την Μάχουτσικ. Μάλιστα, είχε καλά άλματα και στο 1,99μ., αλλά δεν κατάφερε να υπερβεί αυτό το ύψος.

Η 30χρονη άλτρια, που γυμνάζεται στην Αθήνα με προπονήτρια την Ιωάννα Σιώμου, δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση. Με τις εμφανίσεις της έχει βάλει υποψηφιότητα για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι. Να θυμίσουμε ότι το όριο στο ύψος γυναικών είναι 1,97μ. Η Μαυροβούνια άλτρια έχει ατομικό ρεκόρ 1,97μ. από πέρσι στον ανοιχτό. Την περασμένη εβδομάδα στο μίτινγκ στο Χουστοπέτσε είχε περάσει το 1,95μ.

Στον αγώνα μετείχε και η Ρωσίδα ολυμπιονίκης Μαρίγια Λασίτσκενε που έμεινε στο 1,93μ. και στην έκτη θέση. Το 1,93μ. με καλύτερες προσπάθειες πέρασαν η Σαφίνα Σαντουλάεβα από το Ουζμπεκιστάν που ήταν τέταρτη και η Βουλγάρα Μιρέλα Ντεμίρεβα που ήταν πέμπτη.

Στο μίτινγκ στη Μπάνσκα Μπίστριτσα στο ύψος ανδρών νικητής ήταν ο Γου Σανγκχιεόκ με 2,35μ. Ο Κορεάτης άλτης ήταν και πάλι εντυπωσιακός. Στο Χουστοπέτσε είχε κάνει 2,36μ. που είναι και η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Δεύτερος ήταν ο Ρώσος Ίλια Ίβανιουκ με 2,31μ. που είναι ατομικό του ρεκόρ. Τρίτος ήταν ο Αμερικανός Τζουβάουν Χάρισον με 2,28μ.

Ο αγώνας έγινε μετά μουσικής και επιτράπηκε η παρουσία 250 θεατών. Ανήκει στην κατηγορία WIT Silver.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία