Ρίψεις
Ο Γιάννης Κορακίδης πήρε την 3η θέση στη σφυροβολία και η Αρετή Φιλιππίδου την 7η στη δισκοβολία στους Μεσογειακούς Αγώνες Κ23 στην Πεσκάρα.

Πεσκάρα: 3ος ο Κορακίδης, 7η η Φιλιππίδου- Στη Βαλένθια οι Μεσογειακοί Κ23 του 2023

Στην Πεσκάρα αποφασίστηκε οι Μεσογειακοί Αγώνες Κ23 κλειστού να διεξαχθούν 22 Ιανουαρίου του 2023 στη Βαλένθια.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Γιάννης Κορακίδης πήρε την 3η θέση στη σφυροβολία και η Αρετή Φιλιππίδου την 7η στη δισκοβολία στους Μεσογειακούς Αγώνες Κ23 στην Πεσκάρα.

Η Πεσκάρα φιλοξένησε τη διοργάνωση το περασμένο Σαββατοκύριακο σε μια off season εποχή θα λέγαμε, γι’ αυτό και οι συμμετοχές ήταν μικρές. Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στη διοργάνωση έκλεισαν τη χρονιά με μια ακόμη καλή εμφάνιση. Ο Γιάννης Κορακίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφυροβολία με βολή στα 65,17μ. Ο 19χρονος ετοιμάζεται τώρα για την αλλαγή στην καριέρα του, αφού θα αφήσει το Κιλκίς και τον προπονητή του Γιάννη Χρίστογλου και θα έρθει στην Αθήνα και θα συνεχίσει με τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου. Ο νεαρός είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 που είχε γίνει στο Κάλι. Σε ό,τι αφορά τον αγώνα του το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Γάλλος Ζαν- Μπαπτίστ Μπρουσέλ με 71,37μ. και το ασημένιο ο Ιταλός Τζιόρτζιο Ολιβιέρι με 71,09μ.

Από την άλλη η Αρετή Φιλιππίδου  αγωνίστηκε στη δισκοβολία και πήρε την 7η θέση με βολή στα 47,71μ. Η νεαρή είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στην Κολομβία. Στον αγώνα νικήτρια ήταν η Γαλλίδα Αμάντα Ενγκαντού- Εντουμπά με 55,09μ.

Παράλληλα με τους αγώνες, συνεδρίασε και η Μεσογειακή Ένωση Στίβου (MAU) παρουσία και του αντιπροέδρου Παναγιώτη Δημάκου. Αποφασίστηκε οι Μεσογειακοί Αγώνες Κ23 κλειστού να διεξαχθούν στις 22 Ιανουαρίου του 2023 στη Βαλένθια. Στις χώρες της Μεσογειακής Ένωσης θα προστεθεί και το Γιβραλτάρ. Τέλος, συζητήθηκε οι Μεσογειακοί Αγώνες Κ23 του 2024 να διοργανωθούν νωρίτερα, τον Μάιο, καθώς στο καλεντάρι αγώνων υπάρχει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρώμη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι. Η πόλη ακόμη δεν έχει αποφασιστεί.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία