Opinion time
Ο Χρήστος Παπαδόπουλος έκλεισε μια σεζόν, την πρώτη του, ως επικεφαλής τον ρίψεων του ΣΕΓΑΣ. Οι «δυνατοί» αποτέλεσαν ένα δυνατό κεφάλαιο.

Opinion time: Ο Χρήστος Παπαδόπουλος κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τις ρίψεις

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος μίλησε για το όραμα της Σοφίας Σακοράφα και του Κώστα Κεντέρη για τη δημιουργία προπονητηρίου ρίψεων στο ΟΑΚΑ και ότι χρειάζεται και η θέληση της Πολιτείας να το υλοποιήσει.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος έκλεισε μια σεζόν, την πρώτη του, ως επικεφαλής τον ρίψεων του ΣΕΓΑΣ. Οι «δυνατοί» αποτέλεσαν ένα δυνατό κεφάλαιο.

Όμως πρέπει να υπάρξει και συνέχεια και ο παλιός μεγάλος πρωταθλητής της δισκοβολίας, «κρούει τον κώδωνα κινδύνου». «Όλα που έγιναν φέτος και με τους συντονιστές των αγωνισμάτων ήταν με γνώμονα να κερδίσουμε αθλητές», τονίζει αρχικά στο Stivostime. «Έγιναν πολλά, χρειάζονται να γίνουν και άλλα, αλλά προσωπικά θέλω να τονίσω πώς ότι ζήτησα από την Ομοσπονδία δεν πήρα ένα όχι. Αυτό βοήθησε σημαντικά στις επιτυχίες που πέτυχαν οι αθλητές μας και οι προπονητές τους. Όμως πρέπει να υπάρξει και συνέχεια. Δυστυχώς όμως βρισκόμαστε πια ένα βήμα πριν από το γκρεμό. Η Πολιτεία διαχρονικά δεν βοηθάει. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην Αττική, όπου βρίσκονται τα δύο από τα τρία κέντρα υψηλού αθλητισμού. Υπάρχει μόνο ένα προπονητήριο ρίψεων, σε ένα πληθυσμό περίπου 4,5 εκατ., δηλαδή της μισής Ελλάδας. Το 2ο προπονητήριο στους πρόποδες της Πάρνηθας δεν μπορεί να είναι λειτουργικό λόγω απόστασης και καιρικών συνθηκών. Δεν μπορεί κάποιος που μένει για παράδειγμα στην Ηλιούπολη ή στο Χαλάνδρι να χρειάζεται πάνω από μία ώρα μετακίνηση για να βρει ένα προπονητήριο ρίψεων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην προπονητής ρίψεων.

Η Ελλάδα πανηγύρισε πολλές επιτυχίες αθλητών, ανάμεσά τους ρίπτες και είχε και άλλα καλά πλασαρίσματα σε μεγάλες διοργανώσεις και ρεκόρ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Ελίνα Τζένγκο που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης με δύο συμμετοχές σε τελικούς στο Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι στο κλαμπ των κορυφαίων σφυροβόλων στον κόσμο. Ο Γιάννης Κορακίδης πήρε το χρυσό μετάλλιο στη σφυροβολία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι και η Αρετή Φιλιππίδου στην ίδια διοργάνωση το ασημένιο μετάλλιο στη δισκοβολία. Τέλος, ο Γιώργος Παπαναστασίου πήρε το χάλκινο μετάλλιο στη σφυροβολία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Ιερουσαλήμ.

«Οι σύλλογοι πια στην Αττική, που είναι και πολλοί δεν μπορούν να καλλιεργήσουν ρίπτες. Και στην επαρχία τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Οι περισσότεροι προπονητές με ιδιωτική πρωτοβουλία έχουν δημιουργήσει χώρους. Πρέπει κάποια στιγμή οι υποσχέσεις με τους έχουν δώσει οι πολιτικοί να υλοποιηθούν. Ως πότε οι σπουδαίοι «εργάτες» στην επαρχία θα τροφοδοτούν τα κέντρα με ταλαντούχους αθλητές.

Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση. Η Διοίκηση και η πρόεδρος Σοφία Σακοράφα με τον αντιπρόεδρο Κώστα Κεντέρη έχουν σαν όραμα ένα προπονητήριο ρίψεων στο «σπίτι» του στίβου, όπως το χαρακτηρίζουν το ΟΑΚΑ. Νομίζω ότι είναι ευκαιρία ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης να το δει το θέμα αυτό. Χώροι υπάρχουν στο ΟΑΚΑ και αυτό που χρειάζεται είναι η θέληση από τους αρμόδιους φορείς.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα των ρίψεων, υπάρχει η θέληση να γίνουν πάλι καμπ. Αρκεί να το επιτρέψουν και τα οικονομικά της Ομοσπονδίας. Επίσης, θα γίνει αναβάθμιση των μίτινγκ ρίψεων, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι αθλητές να κυνηγήσουν βαθμούς στο ράνκινγκ. Σκοπός είναι και τη νέα σεζόν να γίνει ένα δυνατό ελληνικό μίτινγκ ρίψεων, όπως έγινε φέτος στο Ηράκλειο. Επίσης, και στην Τρίπολη έγινε καλός αγώνας και βοήθησαν πολύ οι άνθρωποι της περιοχής. Να προσθέσω τέλος, τη σημαντική κίνηση της Ομοσπονδίας με τις υπογραφές μνημονίων συνεργασίας με διάφορες Περιφέρειες, που όλο και αναπτύσσεται».

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία