Παγκόσμιο Κ20: Το όνομα τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία της σφυροβολίας έγραψαν ο Γιάννης Κορακίδης και ο Νίκος Πολυχρονίου, με τον πρώτο να κατακτά το χρυσό μετάλλιο και τον δεύτερο την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20.

Το ελληνικό δίδυμο στην σφύρα, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον και με μια μοναδική εμφάνιση κατόρθωσαν μοναδική επιτεύγματα.

Αρχικά, ο μεγάλος πρωταγωνιστής, Γιάννης Κορακίδης, παρότι αρχικά πήγε να γίνει μια μεγάλη αδικία που λίγο έλειψε να στερήσει το χρυσό μετάλλιο από τον αθλητή και τη χώρα μας, η δικαιοσύνη ήρθε.

Αρχικά εμφανίστηκε στο επίσημο σύστημα και σε πραγματικό χρόνο, έγκυρη η πολύ μεγάλη βολή στην πέμπτη προσπάθεια του Γιάννη Κορακίδη που έστειλε τη σφύρα στα 79.11μ. επίδοση που είναι η κορυφαία φέτος στο κόσμο στην κατηγορία Κ20 συντρίβοντας και το ατομικό του ρεκόρ (77.12μ).

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος ελέγχου εγκυρότητας μέσω του βίντεο έκρινε άκυρη τη βολή του αθλητή μας.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η Ελληνική αποστολή και ο επικεφαλής ΓΓ του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Γιατρουδάκης καθώς και ο τεχνικός διευθυντής Στέφανος Ματάκης διαμαρτυρήθηκαν έντονα, κατέθεσαν προφορική ένσταση και ζήτησαν να δουν και να αναλυθεί το βίντεο.

Στη συνέχεια ακυρώθηκε το αποτέλεσμα και εκδόθηκε νέο με τον Γιάννη Κορακίδη να εμφανίζεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη σφυροβολία Κ20 ο οποίος χάρισε στη χώρα μας το 3ο χρυσό στην ιστορία του θεσμού και το 17ο συνολικά.