Διεθνή
Η Αντριάνα Σούλεκ και ο Λίντον Βίκτορ ήταν οι νικητές της σειράς της World Athletics στα σύνθετα αγωνίσματα και κέρδισαν από 30.000 δολάρια.

Αντριάνα Σούλεκ και Λίντον Βίκτορ νικητές της φετινής σειράς συνθέτων αγωνισμάτων

Η Αντριάνα Σούλεκ και ο Λίντον Βίκτορ πήραν wild card για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 που θα γίνει στη Βουδαπέστη.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Αντριάνα Σούλεκ και ο Λίντον Βίκτορ ήταν οι νικητές της σειράς της World Athletics στα σύνθετα αγωνίσματα και κέρδισαν από 30.000 δολάρια.

Η Πολωνή ήταν πρώτη στη βαθμολογία στο έπταθλο και ο αθλητής από τη Γρενάδα στο δέκαθλο. Οι δύο νικητές πήραν και wild card για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει του χρόνου στη Βουδαπέστη.

Η World Athletics ανακοίνωσε και τη συνολική κατάταξη. Σε ό,τι αφορά τις πέντε πρώτες στο έπταθλο ήταν: Αντριάνα Σούλεκ (Πολωνία) 3.498β., Ανίκ Κάλιν (Ελβετία) 3.463β., Έμα Οοστερβέχελ (Ολλανδία) 3.409β., Κλαούντια Κόντε (Ισπανία) 3.307β. και Μπιάνκα Σάλμινγκ (Σουηδία) 3.268β. Στο δέκαθλο οι πέντε πρώτοι ήταν: Λίντον Βίκτορ (Γρενάδα) 3.608β., Σιμόν Εχάμερ (Ελβετία) 3.578β., Μάρκους Νίλσον (Σουηδία) 3.436β., Ντάριο Ντέστερ (Ιταλία) 3.414β. και Φίνλεϊ Γκάιο (Ελβετία) 3.333β.

Η Σούλεκ είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο πένταθλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι. Στη σειρά συνθέτων είχε κερδίσει στην «έδρα» της στο Μπίντγκοστς. Δύο εβδομάδες αργότερα έσπασε το ατομικό της ρεκόρ με 6.429β. στο μίτινγκ του Γκότζις. Στη συνέχεια το βελτίωσε με 6.672β. που συγκέντρωσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν. Έκανε ρεκόρ Πολωνίας, αλλά έχασε το μετάλλιο, καθώς έμεινε στην 4η θέση. Τον Αύγουστο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

Από την άλλη ο Βίκτορ ξεκίνησε τη σεζόν πετυχαίνοντας εθνικό ρεκόρ στο έπταθλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού με 6.029β. Στο πρώτο του δέκαθλο, στο Γκότζις ήταν δεύτερος με 8.447β. και βελτιώθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με 8.474β., όπου πήρε την 5η θέση. Δύο εβδομάδες μετά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες Κοινοπολιτείας στο Μπέρμιγχαμ. Σε ό,τι αφορά τη σειρά κέρδισε τον τελευταίο αγώνα στο Ταλάνς με 8.550β. σπάζοντας το δικό του ρεκόρ Γρενάδα.

Φωτογραφία: stivostime/ Angelos Zymaras

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία