Γενικά
Οι 33οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες ολοκληρώθηκαν στη Λήμνο με εκατοντάδες χαρούμενα πρόσωπα αθλητών και αθλητριών από τα νησιά του Αιγαίου.

Ολοκληρώθηκαν οι 33οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες στη Λήμνο- Οι Κυκλάδες πήραν την σκυτάλη για το 2023

Στους Αιγαιοπελαγίτικους αγωνίστηκαν και κέρδισαν οι πρωταθλητές Μαρία Κάσσου στα 3.000μ., ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στο βάδην, η Μαρία Μαγκούλια στη σφαίρα και η Στέλλα Τζικανούλα στο ύψος.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Οι 33οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες ολοκληρώθηκαν στη Λήμνο με εκατοντάδες χαρούμενα πρόσωπα αθλητών και αθλητριών από τα νησιά του Αιγαίου.

Το διήμερο της γιορτής ολοκληρώθηκε με τον Έφηβο Χίου να αναδεικνύεται νικητής στη συνολική βαθμολογία και τους αθλητές και τις αθλήτριες του συλλόγου να πανηγυρίζουν τη νίκη τους χορεύοντας, αγκαλιά με αθλητές απ΄όλα τα σωματεία που μετείχαν στους αγώνες.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα με την ομάδα του Έφηβου Χίου που κέρδισε στη συνολική βαθμολογία στους 33ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες.

Οι αγώνες έγιναν με μεγάλη επιτυχία, καθώς η συμμετοχή από αθλητές και αθλήτριες ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, ενώ καταλυτική ήταν η στήριξη του Δήμου, που συντέλεσε στην έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών στο στάδιο της Μύρινας.

Η ολοκλήρωση των αγώνων σηματοδότησε αυτόματα και την έναρξη των ετοιμασιών για τους αγώνες του 2023. Η σημαία των αγώνων πέρασε στα χέρια του προέδρου της ΕΑΣ Κυκλάδων, Δημήτρη Πάππα, αφού οι αγώνες της επόμενης χρονιά θα επιστρέψουν σε ένα από τα όμορφα νησιά των Κυκλάδων.

Η παράδοση της σημαίας των αγώνων στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων

Ο Έφηβος Χίου συγκέντρωσε 139 βαθμούς και αναδείχθηκε νικητής στους φετινούς αγώνες, ενώ στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Πανναξιακός με 105 και στην τρίτη η Ένωση Καζώνη – Κάλυμνος 2000 με 70.

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα του Σαββατοκύριακου ξεχώρισαν.

Η Μαρία Κάσσου του Πανναξιακού επικράτησε στα 1.500 μ. με 4.33.19 σε μια κούρσα προπονητικού χαρακτήρα, αφού μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ξεκίνησε την προετοιμασία της για τις διοργανώσεις του 2023.

Η 16χρονη αθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων Μαρία Σταυριανού (ΓΑΣ Παγχιακος), ήταν νικήτρια στα 400 μ. με 59.74 και δεύτερη στα 1.500 μ. με 5.04.13, ενώ στη σφαιροβολία η Μαρία Μαγκούλια (Ένωση Καζώνης – Κάλυμνος) σε έναν αγώνα προπόνησης επικράτησε με 14,24 μέτρα.

Ο πρωταθλητής του βάδην Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) τίμησε και φέτος με την παρουσία του τη διοργάνωση και παράλληλα αγωνίστηκε στα 3.000 μ. βάδην, όπου τερμάτισε σε 12.40.39, σε μια κούρσα προπόνησης. Τέλος, στο ύψος επικράτησε η αθλήτρια του επτάθλου Στέλλα Τζικανούλα του Α.Ο. Μυκόνου με 1,68μ.

Δείτε τα αποτελέσματα της δεύτερης ημέρας

Διαβάστε ακόμη τι έγινε στο αγωνιστικό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία