Γενικά
Ο Κώστας Κεντέρης, αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ πια και ο πρώτος του προπονητής Γρηγόρης Κοντός συναντήθηκαν στη Λήμνο και γύρισε το ρολόι πίσω!

Μια φωτογραφία, μια ιστορία Κώστας Κεντέρης και Γρηγόρης Κοντός 32 χρόνια μετά στη Λήμνο!

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Κεντέρης βρέθηκε στη Λήμνο στα πλαίσια των 33ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Κώστας Κεντέρης, αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ πια και ο πρώτος του προπονητής Γρηγόρης Κοντός συναντήθηκαν στη Λήμνο και γύρισε το ρολόι πίσω!

Πήγε 32 χρόνια πριν, όταν ο σπουδαίος πρωταθλητής μας, σε ηλικία 17 ετών είχε πάρει μέρος στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες που είχαν γίνει στο Κοντοπούλι στη Λήμνο. Ήταν το 1990 όταν είχε μπει να τρέξει 150μ. και μάλιστα, είχε ξεχάσει τα σπάικ του και αγωνίστηκε με λινά παπούτσια. «Ήταν ατίθασος από τότε. Έδειχνε το ζωηρό του χαρακτήρα και στην αποστολή που ταξίδευε για τη Λήμνο για τους αγώνες. Θυμάμαι πάντως ότι είχε πάει και νωρίτερα σε αγώνες στη Λήμνο και πάλι, πρέπει να ήταν το 1987 ή 1988, από τους πρώτους του αγώνες εκτός Λέσβου. Μετά το 1988 στη Σύρο στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες είχε τρέξει 600μ. Το 1990 έτρεξε 150μ. και πάλι στη Λήμνο», θυμάται ο προπονητής Γρηγόρης Κοντός. Ο Κώστας Κεντέρης ως γνωστόν ξεκίνησε στη Λέσβο και ανήκε στον Αρίωνα Μυτιλήνης.

Ο Έλληνας τεχνικός με τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Κώστα Κεντέρη βρέθηκαν στη Λήμνο στα πλαίσια των 33ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων που έγιναν το Σαββατοκύριακο στο στάδιο Μύρινας. 

Η συνέχεια φυσικά γνωστή για τον κορυφαίο μας σπρίντερ. «Χρυσός» ολυμπιονίκης το 2000 στο Σίδνεϊ στα 200μ., παγκόσμιος πρωταθλητής το 2001 στο Έντμοντον και πρωταθλητής Ευρώπης το 2002 στο Μόναχο. Με μεγάλα ρεκόρ και πολλούς τίτλους, αλλά έκανε τα πρώτα του βήματα στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες. Μια διοργάνωση πολύ σημαντική για τα νησιά του Αιγαίου και που έχει αναδείξει πολλούς πρωταθλητές. Εκτός από τον Κώστα Κεντέρη, την Νίκη Ξάνθου, την Χρυσοστομία Ιακώβου, τον Σταμάτη Μάγο και πολλούς άλλους.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία