Μαραθώνιος
Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε έγραψε και πάλι ιστορία στο μαραθώνιο. Την Κυριακή στο Βερολίνο έτρεξε σε 2:01.09 σπάζοντας το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε θέλει το παγκόσμιο ρεκόρ την Κυριακή στο Βερολίνο- Στόχος το 3ο χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε το 2018 είχε κερδίσει το μαραθώνιο στο Βερολίνο με 2:01.38 πετυχαίνοντας παγκόσμιο ρεκόρ που κρατάει μέχρι σήμερα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε δήλωσε έτοιμος για τον μαραθώνιο της Κυριακής στο Βερολίνο. Ο Κενυάτης θέλει να σπάσει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ.

«Θα αγωνιστώ στο μαραθώνιο του Βερολίνου και θέλω να τρέξω την κούρσα που θα εμπνεύσει την επόμενη γενιά. Θέλω να τρέξω στο ατομικό μου ρεκόρ. Δεν θέλω να το χαρακτηρίσω παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά μια καλή κούρσα σημαίνει να δείξω στον κόσμο ότι τα πάντα είναι πιθανά», είπε ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο μαραθώνιο.

O 37χρονος δρομέας είχε τρέξει το 2018 (16 Σεπτεμβρίου) στο μαραθώνιο της γερμανικής πρωτεύουσας σε 2:01.39.

Ο Κενυάτης πρωταθλητής θα φορέσει Nike Alphafly Next%2, τα οποία λέει ότι του αρέσουν γιατί του επιτρέπουν να αναρρώσει πιο γρήγορα μετά από αγώνες. Δήλωσε επίσης, ότι ελπίζει να διεκδικήσει το τρίτο του συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. «Το να αγωνίζομαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τον τρίτο τίτλο είναι κάτι που ανυπομονώ. Πιστεύω ότι θα είμαι σε κορυφαία φόρμα εκείνη τη στιγμή, ώστε να διατηρήσω τον τίτλο μου για τρίτη φορά και να δείξω στον κόσμο την ομορφιά του τρεξίματος».

Φέτος έτρεξε σε ένα μόνο μαραθώνιο στο Τόκιο τον περασμένο Μάρτιο, όπου είχε κερδίσει με χρόνο 2:02.40. Είχε «τιμήσει» τους Ιάπωνες διοργανωτές μετά τη νίκη του το 2021 στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και πέρσι είχε κάνει άλλον ένα μαραθώνιο, στο Ένσεντε, όπου είχε νικήσει σε 2:04.30.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία