Μαραθώνιος
Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε θα τρέξει στο μαραθώνιο στο Τόκιο την 1η Μαρτίου. Ο Κενυάτης θα επιστρέψει εκεί που πέρσι στέφθηκε χρυσός ολυμπιονίκης.

Έλιουντ Κιπτσόγκε. Τι δήλωσε για την επιστροφή του στο Τόκιο!

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε δήλωσε χαρούμενος που θα γίνει τελικά ο αγώνας στο Τόκιο και έχει προετοιμαστεί για τον μαραθώνιο της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε θα τρέξει στο μαραθώνιο στο Τόκιο την 1η Μαρτίου. Ο Κενυάτης θα επιστρέψει εκεί που πέρσι στέφθηκε χρυσός ολυμπιονίκης.

Ο Κενυάτης δρομέας ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές, με τον ίδιο να δηλώνει ικανοποιημένος για τη διεξαγωγή του αγώνα, που έχει βάλει και σαν πρώτο στόχο.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές του μαραθωνίου του Τόκιο που έκαναν δυνατό για μένα και στους συναθλητές μου να τρέξουμε τον αγώνα στο Τόκιο. Ο στόχος μου ήταν από την αρχή του κύκλου προετοιμασίας μου το Τόκιο. Και μπορώ να πω ότι είμαι έτοιμος για αγώνα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα τρέξω στη χώρα, όπου το τρέξιμο είναι σημαντικό μέρος της αθλητικής της κουλτούρας. Ανυπομονώ να ζήσω τον ιαπωνικό ενθουσιασμό για το τρέξιμο και ιδιαίτερα το μαραθώνιο», δήλωσε ο σπουδαίος αθλητής.

Τον περασμένο Αύγουστο στους Ολυμπιακούς Αγώνες κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο του που είχε κερδίσει το 2016 στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Ο Κιπτσόγκε, που τρέχει πρώτη φορά στο μαραθώνιο του Τόκιο, θα έχει δυνατούς αντιπάλους. Θα είναι τέσσερις αθλητές με ατομικές επιδόσεις κάτω από 2;04. Πρόκειται για τους Αιθίοπες Μπιρχάνου Λεγκέσε (2:02.48), Μόσινετ Γκερεμιού (2:02.55), Ταμιράτ Τόλα (2:03.39) και τον Κενυάτη Έιμος Κιπρούτο (2:03.30).

Στις γυναίκες το μεγάλο όνομα που ανακοινώθηκε είναι η Κενυάτισσα Μπριτζίντ Κοσγκέι. Βασικοί της αντίπαλοι θα είναι η συμπατριώτισσά της και νικήτρια πέρσι στο Άμστερνταμ, Άντζελα Τανούι (2:17.57) και η Ασέτ Μπεκέρε από την Αιθιοπία (2:18.18).

Να θυμίσουμε ότι τα ρεκόρ διαδρομής είναι 2:03.58 στους άνδρες και 2:17.45 στις γυναίκες.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία